Vége az IMF busójárásának

2012. július 26. 07:16

Zsúfolt volt tehát az IMF–EU-delegáció naptára, a balliberális különutasok mégis valahogy beférkőztek a menetrendbe.

2012. július 26. 07:16
Szabó Anna
Magyar Nemzet

„Tegnap itt hagyott minket az IMF-delegáció, befejeződött a budapesti busójárásuk, így egyelőre nincs több lehetőség arra, hogy – állampolgári jogon – magánvéleményünkkel akár mi is bejelentkezhessünk a szervezethez. Pedig lett volna mondandónk, ha már így fogadónapot tartottak, ám a jelek szerint erre csak egyes kiválasztott magánszemélyeknek adatott lehetőség.

Miután ugyanis a washingtoni–brüsszeli csapat végigjárta a város nevezetességeit, ellátogatott minden fontos kormányzati intézethez, a nemzeti bankhoz, az államadósság-kezelőhöz, a Fidesz-frakcióhoz és még Isten tudja, hová, még arra is volt ideje, hogy elé járulhassanak azok, akik – szigorúan magánemberként – vaskos különvéleményeket fogalmaztak meg a kormánnyal szemben. Mindez persze ellenkezik az IMF alapokmányával, de nálunk ez is megtörténhet. (...)

Zsúfolt volt tehát az IMF–EU-delegáció naptára (már erre az időpontra is hónapokat kellett várni), a balliberális különutasok mégis valahogy beférkőztek a menetrendbe. Jogtalanul és megtévesztéssel. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyelőbizottsága LMP- és MSZP-delegáltjainak ugyanis sikerült egyéni panasznapot kiharcolniuk a jegybanki tárgyalások leple alatt. Amikor először olvastam a hírt, azt hittem, hogy Róna Péter és Katona Tamás esetleg azt tette szóvá, hogy túl sokba került a jegybank hétpálcikás emblémája, és olyan tanácsadók is kapnak milliós fizetést, akik be sem járnak. De mi köze lenne mindehhez a globális szervezeteknek? Természetesen nem erről volt szó, hanem egy előre kitervelt, eltitkolt találkozóról, hogy – jegybanki vélemény látszatát keltve – bemószerolják a valutaalapnál a magyar kormányt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 131 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
trespass
2012. július 26. 10:39
", hírzárlat van az IMF kérésére." A hiteltárgyalásokról. Nem tudod te sem, hogy miről "tárgyaltak" Rónáékkal, plusz a "különböző gazdasági szervezetek vezetői" kifejezés meglehetősen tág megfogalmazás. Csak attól függ, hogy ők kit tekintenek annak. Azért igen furcsának tartom, hogy aki hitelt kér, azt kifogásolja, hogy nem csak azzal beszél a hitelnyújtó akit ő kijelöl. Végül is kinek kell a hitel?
Hogyisvan
2012. július 26. 10:32
Csak ennyire tellik a jó kis fizetésből a hölgynek?
antala
2012. július 26. 10:13
Már-már szórakoztató, ahogy a pártok, szervezetek, magánemberek egymást próbálják felülmúlni abban, hogy ki utálja jobban az IMF-et. Az a tény teljesen elveszni látszik, hogy azért vannak itt, azért tárgyalnak a kormánnyal, mert igen nagy bajban vagyunk. Ha minden a legnagyobb rendben volna ebben az országban, akkor azt sem tudnánk, hogy mi az az IMF. De sajnos tudjuk.
dehumanizer
2012. július 26. 10:12
"Mindez persze ellenkezik az IMF alapokmányával, de nálunk ez is megtörténhet." Hát na. Ha mi lesz@rjuk az Európai Bíróság és az AB ítéleteit, az jó, ha az IMF sz@rik valamilyen szabályra, az nem jó. "Zsúfolt volt tehát az IMF–EU-delegáció naptára (már erre az időpontra is hónapokat kellett várni)" No és miért kellett hónapokat várni? Mert a gazdiék a jegybanktörvényen ültek, holott az IMF világossá tette, hogy ez a tárgyalások megkezdésének a feltétele. Szerintem ha már hazug cikket írunk a hazudozásról, akkor gyorsan jelentsük ki azt is, hogy ha annyira akarjuk, már a karácsonyfa alatt ott lehetett volna a hitelcsomag.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!