„Így zsidózunk mi!” – A Gerő–Romsics-vitához

2012. július 13. 08:15

A Gerő által felidézett Romsics-szövegek bizonyosan nem visznek közelebb az árnyalt, bölcs és tisztességes beszédmodor megtalálásához. Amit jó, hogy Gerő szóvá tett.

2012. július 13. 08:15
Krémer Balázs
Galamus-csoport

„A Rubiconon Gerőnek rontók szerint téved Gerő, mert érvei között említi Gyáni akadémikus (a megélt és értelmezett narratívák történelmi mindenhatóságát hirdető posztmodern magyar »püspökének«) véleményét, márpedig Gyáni szavaiból ő nem olvashatta ki azt, hogy Gyáni is antiszemitának vélné Romsicsot. Bár Gyáni számára bármiféle narratíva és értelmezés maga a történelmi realitás – Gerő narratívája kivételesen nem lehet az. (...)

Lehet, hogy Gerő túl sokat »hallott bele« Romsics szövegeibe. Lehet, hogy Gerőnek vannak, voltak erkölcsi értelemben igencsak »másodlagos frissességű« ténykedései, például a Habsburg Intézet vagy a Schmidt Máriával való kokettálások ügyében. (Szerintem: voltak és vannak…) Az azonban nem kétséges, hogy a Gerő által felidézett Romsics-szövegek bizonyosan nem visznek közelebb az árnyalt, bölcs és tisztességes beszédmodor megtalálásához. Amit jó, hogy Gerő (minden okossága és hülyesége, tisztessége és becstelensége közepette is) szóvá tett.”


az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Atisz
2012. július 13. 13:03
Gerő már bocsánatot kért te szerencsétlen. Most már csak magadat égeted. Egyébként lehet próbálkozni annak a cáfolatával, hogy a zsidók valóban felülreprezentálva voltak-e jelen a népbiztosok között, annak talán még értelme is volna, ha nem lenne lehetetlen. Egyébként az állandó nácizás előbbrevisz?
states
2012. július 13. 11:57
Persze, persze, tudjuk, ha Kun Béla és a zsidó gengszterei, amit ők diszkréten népbiztosok tanácsának neveztek, vagy Rákosi zsidó királysága, ahogy Sztálin nevezte, bűneit emlegetni, néven nevezni, maga a megtestesült antiszemitizmus. És természetesen ugyanez vonatkozik Izrael népirtásaira, háborús bűncselekményeire, amit lassan 70 éve művel tetszése szerint a nyugati civilizáció asszisztálásával, és az amerikai zsidó lobby, értsd, az mindenkori amerikai kormány támogatásával. És ugye még ez az USA oktat ki minket és a világot demokráciából.
Autofocus
2012. július 13. 11:46
Ezeknek a hibbantaknak tényleg ezek a legnagyobb problémáik? Tényleg elérték, hogy ma már mindenki ásít egyet és legyint ha valamelyik előhúzza az antiszemita kártyát.
Necoure Yamakee
2012. július 13. 11:14
Miért kizárólag a zsidókhoz fűződő viszony alapján kell és lehet megítélni bárkit is? Miért kell ezzel foglalkozni ennyit? Egyáltalán kit érdekel mindez?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!