Ki a legény a gáton?

2012. július 04. 08:58

Orbán és Simicska kegyetlen és brutális, mint minden sikeres politikus és háttérembere, akik ellenfeleik elől minden teret el akarnak venni – Nyugaton is ilyen kegyetlenek és brutálisak.

2012. július 04. 08:58
Kóczián Péter
Kóczián Péter blogja

„Ha a baloldali-liberális holdudvar úgy gondolja, hogy az Orbán-féle hatalomkoncentráció rossz, akkor azt is meg kell mutatni, hogy a sok-központú, hogy ne mondjam, plurális, hatalomszerveződés  - amely a liberális-baloldali holdudvar sajátja – nem akadálya annak, hogy táboruk még az ellenzéki időszakban is összetartó és a gyakorlatban is sikeres legyen.

Nem csak papolni kell,hanem meg kell mutatni a gyakorlatban, hogy a hatalom és a pénz szűk körben való koncentrációja helyett egy politikai –gazdasági erőtér akkor is sikeres lehet, ha másképp szerveződik meg, ha sok embert, tényezőt, érdeket kell összehangolni, összeszervezni. A baloldali-liberális holdudvar szervező ereje ugyanis ez a sokszínűség, ettől lesz politikai karaktere demokratikusnak látszó és működése így válik plurálissá. 

Orbán és Simicska kegyetlen és brutális, mint minden sikeres politikus és háttérembere, akik ellenfeleik elől minden teret el akarnak venni -  Nyugaton is ilyen kegyetlenek és brutálisak a politikusok és háttérembereik. Gondoljunk csak Dominique-Strauss Kahn kicsinálására – ha nem hisszük azt, hogy egy szobalány bátorságán múlt a politikus ellene irányuló, hónapokig tartó kampány fenntarthatósága. Nehezen hiszem, hogy vagy szocialista riválisainak vagy Sarközy elnöknek nem volt semmi köze ahhoz, hogy az évtizedek óta agresszív nőfaló politikus épp akkor bukott meg, amikor.

Az Orbán Viktor fémjelezte jobboldali erőcentrum bizonyította az életképességét. Most a baloldali-liberálisnak kell bizonyítania. A felosztott milliárdokat a baloldali-liberális politikai-gazdálkodási rendszer újrafinanszírozására kell fordítani.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ciseaux
2012. július 04. 14:46
Az Ordító Egér álmodozik? Ez a Koczián ténbyleg olyan idióta, hogy eltudja képzelni, amint a D-209, a Puch, a Bajnai, a Veres, meg a 40 rabló és az Apró-kán összedobja a szükséges milliárdokat, hogy visszatérhessenek a kormányzásba? Mi a túrónak? A globalogazdijuk megveszi nekik a következő 4-8 évet! Volt már 8 (!) évük, sőt, 1994-98 között volt nekik 2/3-uk is, még is Bokros lett a vége! Volt alkalmuk, hogy NE LOPJANAK, NE HAZUDJANAK. Sőt! Volt előtte 40 évük, hogy ne a kádári-goulag kiskirályai legyenek. Szegény limitált elméjű Koczián, csak nem fogja föl a bal-lib természetrajzát?
vaskos111
2012. július 04. 14:27
NE FÉLJETEK ÉS NE FÉLEMLÍTSETEK! Aki fél, azt az ellenségei, aki félemlít, azt az övéi pusztítják el.
Hajdú Sógor
2012. július 04. 14:03
Orbán-Simicska-Orbán-Simicska-Orbán-Simicska-Orbán-Simicska-Orbán-Simicska-Orbán-Simicska-Orbán-Simicska Lapozzunk.
pimepime
2012. július 04. 13:58
"A politikában gyenge az, ami vagy aki gyengének látszik. Aki nem tudja megteremteni intézményei finanszírozását, az egyben pusztulásra is érdemes. A riválisok mindenképpen így kezelik, s ennek megfelelően (is) hoznak hatalmi pozícióból a rivális politikai táborra vonatkozó döntéseket." -------------------- Ok! Fogadjuk el, hogy a politikai versenynek ez is egy területe (gazdasági háttérország megteremtése). De akkor nem azért kellene mindenkinek (kiváltképp minden újságírónak, közéleti személyiségnek és Kócziánnak) kardoskodnia, hogy ez a vereny is szabályzott és átlátható keretek között történjen? Mert ez a korrupció melegágya jelenleg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!