Öt év múlva megint lakáshiteleseket mentünk

2012. július 05. 15:55

Az új koncepció egyenes út Ócsára. Devizafalva mellé felépülhet a Forintos lakótelep.

2012. július 05. 15:55
Ceglédi Zoltán
hvg.hu

A kormány meg... az meg már egy másik kormány lesz. Most a Fidesz élvezi minden előnyét (átmeneti népszerűség az új lakáshitelesek körében, adó- és illetékbefizetések növekedése a lakásvásárlások miatt, bankok lecsitítása az öt év garantált bevétellel), 2014-ben lehet majd kampányolni is vele, a robbanás pedig leghamarabb 2017-ben következik be.

Az, hogy megint sikerült egy olyan konstrukciót találni, a végtörlesztés után újra, ami azokat támogatja, akik nem szorulnak rá, csupán a történet egyik fele. De megint lesz majd jó pár szerencsétlen, aki hisz az állam és a bankok propagandájának, és ötévnyi látszólagos nyugalom érdekében beleugrik a szerződésbe, az azt követő 15 évvel nem számolva. (...)

És amíg ez így megy, addig nem lehet kikeveredni a zsákutcából. Pedig azt kéne megkérdezni, hogy az állam a lakhatást, az életkezdést, a megfelelő körülmények között történő családalapítást akarja-e támogatni, vagy egyes személyek tulajdonszerzését (jellemzően olyanokét, akik enélkül is tudnának lakást, házat venni)? Miért arra költünk közpénzt, hogy ingatlanvagyonhoz juttassunk egyes embereket, és miért nem egy rendes állami bérlakás-programra? Miért vesszük meg mindenkinek külön-külön, újra és újra a lakást, ahelyett, hogy bérlakásokban cserélődne a forgalom? Életkezdő garzon fiatal pároknak, pár év múlva továbblépnek a két és félszobásba, a helyükre meg jön az egyetemen most végzett, újabb fiatal. Nagymami és nagypapi egyedül maradtak, kiröpültek a gyerekek, átköltöznek a másfél szobásba. Már nem kell közel legyen az óvoda, ámde a szomszédban van a szakrendelő, és akadálymentesített a környék. Az állam garantálja a bérlői jogokat, nincs zsebbe kifizetett lakbér, elsüllyesztett kaució.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 149 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OmegaMale
2012. július 06. 07:48
"Az, hogy megint sikerült egy olyan konstrukciót találni, a végtörlesztés után újra, ami azokat támogatja, akik nem szorulnak rá, csupán a történet egyik fele." Zoli te istenverte Einstein, szerinted akik *rászorulnak* a segítségre, azok hitelképesek? Nyilvánvaló, hogy nem, hiszen akkor nem lennének rászorulók... Miért segítenének megint azoknak, akik maguktól életképtelenek? Vagy azokon, akik azt tanulták az élettől, hogy mindig többet kell költeni, mint amire fussa, vagy éppen azt, hogy nem kell annyit se teljesíteni az életben, hogy az életben alapvető célokat az egyén ÖNÁLLÓAN képes legyen elérni... ? Aki jól keres, annak azért adnak szívesebben segítséget, mert Ő magától is megkeresheti a pénzt arra, ami kell neki az életben. De ameddig Ő gyűjt, vagy adózik a pénzéből, addig a tanult tehetetlenek éhenhalnak, mert Ők ugye nem számítanak fizetőképes keresletnek a piacon, így miattuk nem éri meg termelni, vállalkozni stb. Viszont aki jól keres, az tud költeni (pont ez lenne a Patás meg a Kancsal Nagy Terve, hogy keress többet, adózz kevesebbet, a maradékot költsd el) és tud gyereket vállalni, vagyis tudja működtetni a piacot, ITT ÉS MOST képes adózni és GPD-t termelni, nem majd valamikor egyszer a talán soha el következő jövőben... Egy minimálbéresnek mit akarsz adni bakker? Adókedvezményt? Hisz nincs miből adni neki, ha egyszer képtelenek (sokan ÖNSZÁNTUKBÓL) többet keresni. Adjunk nekik ingyenpénzt, meg ingyenhitelt? Remek ötlet, magukat se tudják eltartani, majd pont a gazdaságot fogják, nem ?! "De megint lesz majd jó pár szerencsétlen, aki hisz az állam és a bankok propagandájának," Hú de összeadtad a kettőt zsenikém, holnap meg azért fogsz nyáladzani, hogy mekkora sutyerákok ezek a banksanyargató unortodoxok...
Viktus
2012. július 05. 23:42
Elég humánus az elesett ellenséget ott hagyják, majd aknavetőznek, ha eltemetnék :P
Kárpát
2012. július 05. 22:40
Amikor személyekre pejoratív értelemben használja egy magyar a zsidó megnevezést akkor a ceglédi féléket érti e megnevezés alatt......
Viktus
2012. július 05. 20:04
A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség 65 ember ellen emelt vádat a 2006 és 2009 között szociálpolitikai támogatásokkal épült lakásokhoz kapcsolódó, Tiszabőn és más településeken történt nagyszabású csalássorozat ügyében. http://index.hu/belfold/2012/07/05/hatvanot_ember_ellen_emeltek_vadat_a_tiszaboi_szocpolos_csalas_miatt/ régen ez volt a trend ... csak országos szinten az így lenyúlt milliárdokból már lehetett volna anno rendes bérlakásokat építeni
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!