A silány külföldi

2012. június 06. 09:21

A hazai élelmiszer-ipari termékek kitűnő minőségéről viszonylag kevés tapasztalatunk van, és még kevesebb bizonyítékot látunk arra, hogy Magyarországnak a silány importáruk okoznának problémát.

2012. június 06. 09:21
Uj Péter
NOL

„A Schmitt-kór enyhébb lefolyású változata elkapta a hazai politika másodvonalában serénykedő Bognár Lajos helyettes államtitkárt, aki a hétvégi budavári Libamájfesztivál megnyitóján arról beszélt, hogy meg kell védeni a kitűnő minőségű magyar élelmiszer-ipari termékeket a hazánkra zúduló silány külföldiektől.

A hazai élelmiszer-ipari termékek kitűnő minőségéről viszonylag kevés tapasztalatunk van, és még kevesebb bizonyítékot látunk arra, hogy a hagyományos élelmiszer-exportőr Magyarországnak a silány importáruk okoznának problémát. Viszont másutt a hasonlóan éles eszű protekcionista retorika éppen a silány minőségű magyar importot kárhoztathatná a helyi mezőgazdaság bajaiért. (Kárhoztatja is, a populista világdivatnak megfelelően.)

És a libamájnál jobb példaterméket nem is találhatnánk. A hazai termelés 85 százaléka exportra megy (mitől akar megvédeni micsodát az államtitkár?), és Franciaországban éppen a kitűnő minőségű hazai foie gras védelmében szokták fölborogatni dühös parasztok a magyar libamájas kamionokat.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fogd a pénzt és kuss
2012. június 06. 20:40
elittad már az eszed petike...
rorshock
2012. június 06. 16:47
Sok silány külfödi termék van, de talán az egyik legmérgezőbb, a NOL.
Felebarát
2012. június 06. 15:07
hoztak már haza pick szalámit németből, olcsóbb volt mint idehaza :D
Back2theUK
2012. június 06. 14:57
Komolyan,most hogy belegondolok a színhúson kívül nem hiszem ,hogy van valami amit a leleményes (hazug,tolvaj,minőségellenőrzéstől teljesen érintetlen) magyar gyártók ne hamisítanának.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!