A csatorna, hol nemzet süllyed el

2012. június 22. 08:54

Nemzeti burzsoáziát működtetni drága mulatság, haveri burzsoáziát még drágább: egyenesen hazaárulás.

2012. június 22. 08:54
Tóta W. Árpád
HVG

„A haveri tőkés viszont hamar felismeri, hogy neki baja nem eshet; belehelyezkedik a főnök szeretőjének szerepébe, utálatos lesz, mohó, telhetetlen és indulatos. Ezek mind a rossz üzletember, illetve a maffiózó tulajdonságai, és ahol az ilyenek győzhetnek, az nem jó hely. Onnan menekülni szokás. Nemcsak azért, mert a kiskirály előbb-utóbb szemet vet az első éjszaka jogára is, hanem mert az így vezetett, parazitáktól szenvedő államok elbuknak.

Előbb csak lemaradnak azok mögött, akik teret engednek a tehetségeknek, gyakran a bénább ország elüldözött tudósainak, ahogy történt a német atomfizikusokkal az Egyesült Államokban. Lemaradásuk frusztrációt és további rossz döntéseket indukál, hogy végleg leszakadjanak, és az otthon maradottaknak büszkén hirdessék, hogy szegény ugyan az ország, de legalább a miénk; mármint az enyém, Lajosé és Zsolté. Végül felfigyel a hanyatlásra a külvilág, kóstolgatni kezdik a dekadens államot, és aztán különféle evőeszközökkel jóízűen megeszik. Ilyenkor már a nemzeti sorskérdés az, hogy egy viszonylag jóindulatú hatalom, vagy valami horrorbirodalom nyeli-e le a hazát.

Így válik nemzetvesztővé az az arisztokrácia, amely sikerrel hitette el magáról, hogy benne testesül meg a nemzet. Ekkor repülőgépre száll, és szélesen vigyorogva elrepül, az inge alá gyűrt ékszerekkel. Odalent senki sem rázza utána az öklét, csak azt lesik, hogy melyik hullámhosszon lesz akkor a Bumeráng, és mikor adják már végre megint, hogy Killing me softly.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
parafin
2012. június 22. 23:15
Úgy tnik, a fülkeforradalaom úgy fog elsüllyedni, mint a fővárosi MSZP a Nokiás dobozokkal.
Viktus
2012. június 22. 15:55
Új elvtársi hálózat Magyarország 2012: 1. L. Simon László jelenleg 57 százalékos tulajdonosa és ügyvezetője a Simon és Simon Kft.-nek, részben e vállalkozásán keresztül, részben személyesen valamivel több mint 20 millió forintnyi állami és európai uniós támogatásban részesült 2011-ben. 2. Orbán Viktor magánlátogatáson járt Agárdon, ahol megtekintette L. Simon László kulturális államtitkár, Fejér megyei országgyűlési képviselő mezőgazdasági vállalkozását. 3. A csemegeszőlő dűlőben az éppen zöldmunkát és gyomlálást végző dolgozók, a Baracskai Büntetés-végrehajtási Intézet elítéltjeinek a munkavégzését ellenőrizték. https://www.facebook.com/vastagbor
slomovicz
2012. június 22. 15:51
Látom, hogy megszólalt a vészcsengő a vörösfasiszta bérkomment központban. Ha helyzet az, hogy fölösleges pénzkidobás a szoci alapítvány részéről ezeket a bérkommentelőket fizetni.:-) A cikkhez szólva, lényegtelen hogy egy műveletlen senki- egy Pityinger- TW fedőnévvel mit okád alkalmanként. Még ha igaza is volna -elvtársak-ilyen a box. Én- kimondottan örülök annak, ha a munkák zömét " Fidesz közeli" cégek kapják - mert eddig, csak a szoci közeli cégek kaptak. Ennek vége- elvtársak. Éhen fogtok halni. :-) Jól van ez így.
Szilikon Vali
2012. június 22. 15:25
Eszméletlen jó írás, Tótának megint mélységesen igaza van, sajnos. Mindazoknak, akik elégedetten tapsikolnak a pofátlan panamák láttán, kezeltessék magukat, azt javaslom, hogy kezeltessék magukat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!