Közlemény a trianoni emlékharangozással kapcsolatban

2012. június 04. 16:38

A történelmi egyházak az esztendő minden napján szívükön viselik a nemzeti összetartozás ügyét.

2012. június 04. 16:38
Gáncs Péter
Evangélikus.hu

„Tekintettel arra, hogy a trianoni emlékharangozással kapcsolatos egyházi állásfoglalás félreérthetően jelent meg a sajtóban, a Magyarországi Evangélikus Egyház fontosnak tartja leszögezni a következőket:

Hála Istennek, vallásszabadság van hazánkban, ahol gyülekezeteink szabadon használhatják templomaikat és harangjaikat. Így a nemzeti összetartozás napja alkalmából is sok evangélikus egyházközség tartott megemlékezéseket imádsággal és harangszóval, amit senki nem korlátozott. Ennek központi elrendelése szükségtelen és idegen a reformáció egyházainak jó rendjétől. A történelmi egyházak az esztendő minden napján szívükön viselik a nemzeti összetartozás ügyét.

Isten áldja meg a magyarságot és az egész világot!

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Erik a Narancs
2016. szeptember 12. 18:57
Hol faj neked Trianon ?
duzur
2012. június 11. 12:19
Ebben van valami. Izmusok nélkül is. És való igaz, hogy a zsidók hajlamosak mindent megkérdöjelezni. (Persze nem a fanatikusak) Van amikor pont ez viszi elöbbre a dolgokat...
Hajdú Sógor
2012. június 11. 12:19
Az ember méltó nemes elvekhez, csak ti újra és újra megzavarjátok őket mindenféle hülye izmusokkal.
duzur
2012. június 11. 12:19
Ugy tudom, mindhárom ugyanazon Jézus nevében müködik, vagy tévedek. Tudom, hogy ennekdacára is harcoltak már véresen egymás ellen... Mikor lesz már az "ember" méltó, nemes elvekhez???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!