Kádár 100

2012. május 26. 12:02

Kívánom ennek az országnak, hogy eljöjjön még az az idő, amikor senki nem állítgat Horthy-szobrokat, és amikor senki nem ünnepel nosztalgiázva Kádár születésnapján.

2012. május 26. 12:02
Sztojcsev Iván
Sztojcsev Iván
Világgazdaság

„Úgy emlékezünk meg Kádár századik születésnapjáról, hogy eközben újra tombolni kezdett Magyarországon a Horthy-kultusz. És jönnek vissza a megszépült vagy át sem élt emlékek, itt halljuk a Kádár- és a Horthy-rezsim relativizálását, mintha nem is lett volna 1989. Pedig megtörtént, a magyar történelem legnagyobb éve volt, teljesen függetlenül attól, mi jött utána – és most megint egy olyan világban élünk, hogy vagy Kádárt, vagy Horthyt visszasírja az ország jelentős része. De még pontosabb talán azt mondani: mindkettőt egyszerre.


Mert a könnyűkezű diktátor kényelmes világot ígér. A mai Magyarország két hatalmas léthazugságban fuldokol: Horthytól megkapta a hitet, hogy minden jobb lesz pusztán attól, ha visszacsináljuk Trianont, Kádártól pedig azt, hogy munka nélkül is eltarthat az állam. Közösen mindkettejüktől pedig azt tanulhatták az előző generációk, és aztán átadták a mainak, hogy elégedj meg a középszerrel, kösd meg a magad kis kompromisszumait, ne szólj bele a nagyok dolgába, és akkor békét kapsz, senki nem fog bántani a jó meleg mocsárban. Ennél nagyobb bűnt, hogy ezt elhitették a néppel, senki nem követhetett el Magyarországgal szemben. (...)

Kívánom ennek az országnak, hogy eljöjjön még az az idő, amikor senki nem állítgat Horthy-szobrokat, és amikor senki nem ünnepel nosztalgiázva Kádár születésnapján. Hogy jöjjön el az a kor minél hamarabb, amikor túltesszük magunkat az egész mocskos huszadik századon. És akkor ez a két senki majd oda kerül, ahova valók: a történelem szemétdombjára.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
magnamater
2012. május 28. 10:54
Horthyban, Kádárban volt /némi/ jóakarat a magyarok iránt,ebben a Sztojcsevben nincs semmi ilyesmi.
Papuska
2012. május 28. 10:50
Vagy buta, vagy aljas, vagy csak dilettáns ez az írás! Azt hinni, hogy a múltat "végképp eltörölni" lehetséges, legalább is naívitás, de magyar viszonylatban még egy adag gonoszság is van benne, mert ismerjük a mondást, "vedd el a múltjukat, tiltsd be a hőseiket, és elpusztul Magyarország". Aki ezt az irányt követi, a "nagy nemzetközi semmi" ideológiáját vallja. A történelem igen is volt, és nem szabad elfelejteni! Átsiklani sem szabad felette. A jövő nincs múlt nélkül, annak reális, a háborúk győztesei által átírt változatának megtisztítása és tanulságainak értékelése, jelenünkbe és jővőképünkbe való beillesztése nélkül! Az állatok, és az állati szinten élő emberek sajátossága a múlt és jövő nélküli, csak a jelenről szóló élet. Ha EMBEREK akarunk lenni múltunk, gyökereink, jelenünk, és mind messzebbre mutató, tudatosan tervezett jövőnk kell hogy legyen! A csak mában élés, puszta biológiai lét, nem élet!
Stigma
2012. május 28. 10:42
http://magyarinfo.blog.hu/2012/05/27/itt_most_huzni_kene_egy_hatart?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201205
kalasnyikov
2012. május 28. 05:24
na persze te demokrataálfasz, és kibucokban fogjuk locsolni a jaffát, ugye maceszgombóc?????
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!