A bor össze tudja hozni az embereket

2012. május 15. 19:49

A boraimat én készítem, nincs borászom. Változatlanul sokat tanulok, még hosszú az út. Interjú.

2012. május 15. 19:49
Rókusfalvy Pál
hvg.hu

hvg.hu: Egy-másfél évtizeddel ezelőtt még inkább szerkesztő-műsorvezetőként volt ismert. Nem jött be a média, vagy csak ráunt? Békésebb szakma a borászoké? Azt mondják, ott is sok a széthúzás a színfalak mögött.

R.P.: Úgy emlékszem, bejött. Talán azért tűnt furcsának a döntésem, mert szokatlan, hogy valaki egy sikeres dolgot befejez, abbahagy. Más ügyek kezdtek fontosak lenni az életemben. Ilyen döntést már többször hoztam, például tíz év sikeres jazz-zenész élet után is váltottam. Biztos vagyok abban, hogy nekem kell irányítanom a dolgaimat és nem fordítva. Nehéz lenne ma azzal foglalkoznom, amivel bár jól keresek, de már nem motivál.

hvg.hu: A borkészítés még mindig megmozgatja? Szépen szerepelnek a borai a különböző versenyeken; mindegyik elkészültét személyesen felügyeli? Ma már tőről, sőt, tőkéről metszett borásznak tartja magát, vagy inkább kommunikációs szakembernek, üzletembernek?

R.P.: A boraimat én készítem, nincs borászom. Változatlanul sokat tanulok, még hosszú az út. A kommunikációs világ sincs olyan messze, hiszen 21 éve alapított cégem ma már cégcsoport, és társaimmal együtt komoly sikereket érünk el itt is. Én kicsit háttérbe vonultam innen, inkább a bormarketinggel, borturizmussal foglalkozom. Amennyiben üzletembernek nevezzük azt, aki vállalkozásokat üzemeltet, akkor természetesen az vagyok, de szívesebben használom a borosgazda megnevezést.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ezért regisztráltam
2012. május 16. 18:19
flo: A cikk szerint 2003-ban szervezte az első Etyeki Pincefesztivált - azaz igazságtalan vagy, ha ez épp róla jut eszedbe...
tommybravo
2012. május 16. 17:56
Rókusfalvy borai jók. Lehet, hogy a föld jó, a technológia jó, vagy van a garázsban mégis egy valódi borász - és így tényleg nem rajta múlik, de a borai tényleg jók. Kár kötekedni ezen, lépjünk tovább.
flo
2012. május 16. 17:56
Kicsit már szánalmas ez a mindenki legyen borász meg az újjáéledő "borkultusz". Olyan, mint amikor egy időben minden hozzá nem értő ember éttermet akart nyitni. Utána jól bele is bukott.
Csaba Sz
2012. május 16. 17:55
Én őszintén kívánok sok sikert és remélem olyan bort fogsz termeli, ami öregbíti a magyar borok hírnevét. Ha tehetősebb lennék, én is ezt csinálnám: sajtok, borok, sör, sonkák, hurka-kolbász, stb. Ezek a termékek csak úgy kelendők, ha szívét-lelkét beleteszi az ember. (A hungaricum nem csak egy fogalom, hanem készítési mód is, mint pl. a kóser cuccoknál...) Gratulálok az eddigi sikerekhez!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!