A bor össze tudja hozni az embereket

2012. május 15. 19:49

A boraimat én készítem, nincs borászom. Változatlanul sokat tanulok, még hosszú az út. Interjú.

2012. május 15. 19:49
hvg.hu

hvg.hu: Egy-másfél évtizeddel ezelőtt még inkább szerkesztő-műsorvezetőként volt ismert. Nem jött be a média, vagy csak ráunt? Békésebb szakma a borászoké? Azt mondják, ott is sok a széthúzás a színfalak mögött.

R.P.: Úgy emlékszem, bejött. Talán azért tűnt furcsának a döntésem, mert szokatlan, hogy valaki egy sikeres dolgot befejez, abbahagy. Más ügyek kezdtek fontosak lenni az életemben. Ilyen döntést már többször hoztam, például tíz év sikeres jazz-zenész élet után is váltottam. Biztos vagyok abban, hogy nekem kell irányítanom a dolgaimat és nem fordítva. Nehéz lenne ma azzal foglalkoznom, amivel bár jól keresek, de már nem motivál.

hvg.hu: A borkészítés még mindig megmozgatja? Szépen szerepelnek a borai a különböző versenyeken; mindegyik elkészültét személyesen felügyeli? Ma már tőről, sőt, tőkéről metszett borásznak tartja magát, vagy inkább kommunikációs szakembernek, üzletembernek?

R.P.: A boraimat én készítem, nincs borászom. Változatlanul sokat tanulok, még hosszú az út. A kommunikációs világ sincs olyan messze, hiszen 21 éve alapított cégem ma már cégcsoport, és társaimmal együtt komoly sikereket érünk el itt is. Én kicsit háttérbe vonultam innen, inkább a bormarketinggel, borturizmussal foglalkozom. Amennyiben üzletembernek nevezzük azt, aki vállalkozásokat üzemeltet, akkor természetesen az vagyok, de szívesebben használom a borosgazda megnevezést.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ezért regisztráltam
2012. május 16. 18:19
flo: A cikk szerint 2003-ban szervezte az első Etyeki Pincefesztivált - azaz igazságtalan vagy, ha ez épp róla jut eszedbe...
Válasz erre
0
0
tommybravo
2012. május 16. 17:56
Rókusfalvy borai jók. Lehet, hogy a föld jó, a technológia jó, vagy van a garázsban mégis egy valódi borász - és így tényleg nem rajta múlik, de a borai tényleg jók. Kár kötekedni ezen, lépjünk tovább.
Válasz erre
2
4
flo
2012. május 16. 17:56
Kicsit már szánalmas ez a mindenki legyen borász meg az újjáéledő "borkultusz". Olyan, mint amikor egy időben minden hozzá nem értő ember éttermet akart nyitni. Utána jól bele is bukott.
Válasz erre
9
1
Csaba Sz
2012. május 16. 17:55
Én őszintén kívánok sok sikert és remélem olyan bort fogsz termeli, ami öregbíti a magyar borok hírnevét. Ha tehetősebb lennék, én is ezt csinálnám: sajtok, borok, sör, sonkák, hurka-kolbász, stb. Ezek a termékek csak úgy kelendők, ha szívét-lelkét beleteszi az ember. (A hungaricum nem csak egy fogalom, hanem készítési mód is, mint pl. a kóser cuccoknál...) Gratulálok az eddigi sikerekhez!
Válasz erre
3
3
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!