Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Sarkozytől többet várt Magyarország

2012. május 25. 17:09

Sarkozytől sokkal többet várt volna Magyarország. Interjú.

2012. május 25. 17:09
Fejérdy Gergely
Mos Maiorum

„Sarkozytől sokkal többet várt volna Magyarország, hisz’ egy magyar származású emberről van szó, de ugye, mint láthattuk, egyáltalán nem tartozott a szívügyei közé Magyarország. Egyetlen egyszer látogatott ide – bár elsőként a közép-kelet-európai országok közül – és az sem tartott még 24 órát sem. Ehhez viszonyítva, valószínűleg Francois Hollande sem lesz »magyarorientáltabb«. Ami a gazdasági vonatkozásokat illeti, úgy gondolom, hogy a Sodexo ügyében, csakúgy, mint korábban az Alstom és a Vízművek esetén is, megállapodás fog születni. Az sajnálatos a Sodexo esetében, hogy a magyar lépések túlságosan gyorsan és előkészítetlenül történtek és emiatt tényleg feszültség keletkezhetett, de mint mondtam, ez meg fog oldódni. Én úgy látom, hogy Francois Hollande esetében egyfajta pozitív változást is észlelhetünk majd a francia-magyar kapcsolatokban. Ennek két oka lehet: egyrészt Magyarországnak érdeke, hogy legyenek növekedést segítő közös európai elvek és döntések, és Hollande minden bizonnyal keresni fogja azokat az országokat, akikre támaszkodhat. A másik, hogy az új elnök hatvan pontos programjában ott van az európai kisebbségek ügyének elfogadtatása, ami hazánknak ugye érdeke a Kárpát-medencében, tehát lesznek olyan pontok, amikre támaszkodni lehet majd. Lehet, hogy jobb viszony lesz a két ország között, mint ami korábban volt, és ez független a pártszínektől.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bisque Béla
2012. május 26. 01:29
Már megint a szokásos csapdahelyzet! Sárközy nem magyar, hanem zsidó, aki még magyarul sem képes beszélni. Éppen annyira szarik a magyar mivoltára, mint imrekertész, Kertész az Ákos, Heller, Konrád, Litván, Spiró, Paul Lendvay,Soros György vagy az azóta pokolra jutott Tom Lantos. Ezek nem magyarok, hanem esetenként magyarul beszélő, (vagy többnyire még arra se képes) zsidók. ( Lásd: Richard Gere, Tonny Curtis...(még egy kertész), Drew Barrymore, stb, stb. Magasról tesznek Magyarországra. Először zsidók, meg még vagy hússzor és valahol a 100. pontban magyarok.....és csak addig, míg a materiálisan kifejezhető érdekük így kívánja. Egy perccel sem tovább. Férges horda.
vizipipa
2012. május 25. 18:22
Sárközy nem magyar származású, de van magyar gyökere. Franciaországban született és nőtt fel. Apja - a kalandor - magyar származású, akár magyarnak is vallhatná magát, ha úgy érez. Sárközyt a Franciaországban született, görög szülőkkel rendelkező anyja nevelte fel, nem sok magyarságot kapott, nem volt kitől.
Antigoné
2012. május 25. 18:04
Sárközy apja egyáltalán nem nézi le Magyarországot, nagyon jól beszél magyarul, többször járt az utóbbi években nálunk. A kis Mikikét anyuci nevelte.
Gombóc XVI. Artúr
2012. május 25. 17:17
Sárközy apja lenézte Magyarországot, ezért nem tanította meg a fiát magyarul, pedig egy gyereknek nem lett volna ez gond. Akkor miért nézne Sárközy másképp Magyarországra mint a saját apja, aki elhagyta őt kisgyerek korában?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!