Reagan helye üres

2012. április 13. 07:31

Mi tagadás, ez már nem az az Amerika és nem az a Republikánus Párt, amely Ronald Reagannal és az idősebb Bushsal egy ciklus után hazaküldte Jimmy Cartert, fellendítette a gazdaságot és megnyerte a hidegháborút.

2012. április 13. 07:31
Zord Gábor László
MNO

„Romneyt, a volt massachusettsi kormányzót már jó ideje a legesélyesebbnek tartották, ám ahhoz legelszántabb, konzervatív riválisának, Rick Santorumnak a hétfői visszalépése kellett, hogy biztosra vehesse győzelmét. Senki ne legyen azonban meglepődve, a republikánus előválasztási eljárás ettől még folytatódni fog, millió dolláros vándorcirkuszként szelve át az országot. Bár az amerikai politikai rendszer kiszámíthatósága miatt már most tudhatjuk, hogy a párt augusztusi kongresszusa a floridai Tampában hivatalosan is őt indítja a Obama ellenében, Romneynak papíron még maradtak riválisai Newt Gingrich, illetve Ron Paul személyében, mi több, az elnyert küldöttek száma alapján várhatóan csak júniusban lesz matematikai értelemben is övé a jelöltség. A show-nak viszont így is, úgy is folytatódnia kell, az amerikai szavazópolgárnak pedig éreznie, hogy működik a demokráciája, és elitje a kegyeiért küzd. (...)

Mi tagadás, ez már nem az az Amerika és nem az a Republikánus Párt, amely Ronald Reagannal és az idősebb Bushsal egy ciklus után hazaküldte Jimmy Cartert, fellendítette a gazdaságot és megnyerte a hidegháborút. Most pangás közepette, a magas munkanélküliség dacára és az Egyesült Államok vezető szerepének visszaszorulása ellenére sem tudnak versenyképes alternatívát csatasorba állítani Barack Obamával szemben, akinek 2008-as varázsa pedig jócskán megkopott már a kormányzás mindennapjaiban. Az újabb konzervatív forradalom egyelőre várat magára.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gyurcsány Viktor
2012. április 13. 09:55
"Reagan és id. Bush fellendítették a gazdaságot" Mi van? Az állam eladósítása fellendülésnek számít? Csak nem Kóka írta a cikket álnéven?
kesztió
2012. április 13. 09:49
Igen, ez kell a konzervatívnak. Hogy MEGNYERJE a hidegháborút. A béke csak lényegtelen részletkérdés.
sóhivatalnok
2012. április 13. 08:40
A szerzőnek a minimális történelmi ismeretei is hiányoznak. Reagan sz@rrá adósította az USA-t.
tarackos
2012. április 13. 08:36
"Mi tagadás, ez már nem az az Amerika..." Így van Gábor az élet már csak ilyen. Változunk. Legalább is szerencsés helyeken. Nálunk meg maradt a vörös mocsok most éppen narancsos gúnyában nemzetront...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!