A Jobbik szavazóinak csak egy része hungarista

2012. április 13. 10:13

Cigányoznak, zsidóznak, négereznek, és a gyilkos baloldal toposzt is előszeretettel használják. Szoktam javasolni, hogy ennél azért kicsit cizelláltabban közelítsük meg a valóságot. Interjú.

2012. április 13. 10:13
Scheiring Gábor
FN24

A nevelői attitűddel hogyan fér össze, hogy ön a következőképpen zárja keddi blogbejegyzését: »Kedves náci képviselőtársak: csatoljatok harcimentét, fogjátok a Mein Kampfot és a sámándobot, és lovagoljatok el egy kiadós szellemi-erkölcsi továbbképzésre - kezdhetnétek mindjárt a Bibliával. Vagy ha már az olvasás meghaladja a képességeiteket, és ragaszkodtok a fajgyűlölethez, akkor - hogy is szoktátok mondani a melegek kapcsán - legalább ne a szemem előtt csináljátok.« Képviselő úr, ez nem edukáció, hanem tökön rúgás.

Van egy foka a nettó fajgyűlöletnek, amire kizárólag a teljes elhatárolódás lehet a válasz. Ettől még úgy általában tényleg nem kirekeszteni kell őket a diszkurzív térből, hanem bebizonyítani, hogy az érveik ostobaságok, megoldásaik nincsenek, így politikájuknak nincs létjogosultsága. Ezzel együtt működő alternatívát kell felmutatnunk, hiszen a Jobbik megerősödésének fő oka, hogy meglovagolta az utóbbi évek silány politizálása nyomán kialakuló hangulatot. A Jobbik szavazóinak csak egy része meggyőződéses hungarista és rasszista, a többség simán protestszavazó – utóbbiaknak kell elmagyarázni, hogy pártjuk életveszélyes. Ráadásul a jobbikos képviselők sem egyformák, helytelen volna egyenlőségjelet tenni a náciskála két szélső értékén elhelyezkedők közé.

Azt írja blogján a hitlerező anonymus képviselőről, hogy »visszaeső elkövetőről beszélünk, akivel szemben teljesen hatástalannak bizonyult a rendszeres személyközi konfrontáció«.  Mondana példát konfrontációra?


Sok volt. Keveredtem vitába az idézet megfogalmazójával is, teljesen reménytelen eset. Cigányoznak, zsidóznak, négereznek, és a gyilkos baloldal toposzt is előszeretettel használják. Szoktam javasolni, hogy ennél azért kicsit cizelláltabban közelítsük meg a valóságot, olyankor felvetem, talán nem minden baloldali gyilkos. Lehetetlen küldetés.

Mostantól ön lesz az LMP első számú antifasisztája?

Eszemben sincs prioritássá tenni ezt a szerepet. Ha mikrofonba hangzik el vállalhatatlan megjegyzés, eztán is összehívjuk a házbizottságot, ebben partner még a Fidesz is. A többi eszközön gondolkodunk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 148 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Feyszáll
2012. április 16. 00:16
»Kedves vérengző bolsevik képviselőtársak: csatoljatok pufajkát, fogjátok Marx Tökét és a sófárt, és kutyagoljatok el egy kiadós szellemi-erkölcsi továbbképzésre - kezdhetnétek mindjárt a Tórával. Vagy ha már az olvasás meghaladja a képességeiteket, és ragaszkodtok a fajgyűlölethez, akkor - hogy is szoktátok mondani a magyarok kapcsán - legalább ne a szemem előtt csináljátok.«
Feyszáll
2012. április 16. 00:07
A jobbikosozó zsidó reménytelen eset.
Csubakka
2012. április 13. 22:26
Hering,a te teljesítményed Guinissbe illő,kretént még egy ország parlamentjébe se delegáltak,te vagy a kivétel !
Feyszáll
2012. április 13. 22:20
A baloldal gyilkos - ehhez nem kell a Jobbik, ki-ki saját csaldja történetéből győződhetett meg erről. Aki százmillió halálos áldozat után még ma is baloldalinak tartja magát, az vagy bünpártoló vagy elmebeteg,
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!