Van sajtószabadság

2012. április 04. 10:10

A végeredményt tekintve hasznos volt, hogy mindenki kifejezhette véleményét, hogy a HVG le merte hozni az eredeti anyagot, hogy jobboldali értelmiségiek is kifejezték a kormány kommunikációjával ellentétes véleményüket is.

2012. április 04. 10:10
Jakab Andor
Jakab Andor blogja

„A pártok, politikusok, kormányok, komoly sajtótermékek (újságok, rádiók, tévék, portálok) definíció szerint nem lehetnek teljesen szabadok és korlátlanok és függetlenek. Ez részint természetes. Nem feltétlenül jogi korlátozásra kell gondolni vagy állami nyomásgyakorlásra. Piaci érdekek, megszilárdult (begyepesedett) társadalmi normák miatt sem mindenütt mindenki lehet független és korlátlanul szabad.

A sajtószabadság fontos.

Azt hiszem, ezt Schmitt lemondásának kapcsán célszerű hangsúlyozni. Hiszen Schmitt lemondása jó a jobboldalnak, jó a baloldalnak, jó minden pártnak, jó a Fidesznek is, jó Orbán Viktornak és végül jó még Schmitt Pálnak is. Most meg lehetne egyezni abban, be lehetne látni, hogy a sajtószabadság végül mindenkinek (ezt én úgy hívom, hogy a nemzet) hasznára vált és nem a kárára. Átmenetileg nem volt kellemes elviselni a sokféle, gyakran becsmérlő, gyalázkodó szóval mindenféle stílust. De a végeredményt tekintve hasznos volt az, hogy mindenki kifejezhette véleményét, hogy a HVG le merte hozni az eredeti anyagot, hogy jobboldali értelmiségiek is (nagyon bátran!) kifejezték a kormány kommunikációjával ellentétes véleményüket is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kérdés
2012. április 09. 14:54
Nananana. Sajtószabadság van. Ez kiderült. Elárasztották az agitátorok a médiafelületeket, szabadon. A gond ott kezdődik, hogy nyomulásukból az derült ki, a véleményszabadságot nehezen tűrik. Sajtószabadságot arra használni, hogy ne lehessen, csak az ő véleményüket hallani....felettébb fura. Az pedig igen félrevezető, ha a hangosabb vélemény alapján szándékoznak messzemenő következtetéseket levonni. Ugyanaz derül ki belőle, mint a 2002-es, 2006-os mszp választási győzelemből. Nem volt mögötte tényleges támogatottság. Aki a legutóbbi viharos események összegzésébe fog, nem árt ha figyelembe veszi a tényleges támogatottság arányát is. A reakciódő miatt, ill. azon egyszerű okból, hogy a sakál-vokáltól (értem ezalatt a netkommandót) hétköznapi ember kellő távolságban áll.
nomármost
2012. április 09. 11:46
Van hát! Ez csupán az egyik műtyúkszem, amiért ordítozik a szoclib bagázs.Ennyi.
slomovicz
2012. április 08. 21:09
"Van sajtószabadság" Lószart. Mama. Vesztett, bukott politikai osztály 2002-től egész máig tartó, hideg polgárháboruja, fröcsögő zsigeri gyülölet áradása van. Anarchia van. Hogy mi van? A Kádár rendszer tapasztalataiból táplálkozó zsigeri mély cinizmus van. És ez sajnos- jobb és baloldalon is létező probléma. A köztársasági elnök kisdoktori diplomájának mondvacsinált ügyét- el sem szabadott volna kezdeni! A fél magyarország cinikus barmokból áll. A "dögöljön meg a szomszéd tehene"- féle Kádári zsigerek működnek. Csak annyit kérdezek a vörösfasisztáinktól- Most jobb? Ti barmok. Most jobb???
kjkj945
2012. április 06. 10:47
Van sajtószabadság HOL?????? Vagy csak a hévíg havégnek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!