Barter

2012. április 30. 14:30

Aki Schmitt lemondását követelte, ha nem akar közröhej tárgyává válni, nem teheti meg, hogy más mércét alkalmaz, amikor a lényeg ugyanaz.

2012. április 30. 14:30
Fedor
kötöttségek nélkül...

„Egy Schmittért egy Gyurcsány? Legyen, én benne vagyok.

Egyrészt aki Schmitt lemondását követelte, ha nem akar közröhej tárgyává válni, nem teheti meg, hogy más mércét alkalmaz, amikor a lényeg ugyanaz. Tény, hogy a Schmitt ügy egyértelműbb volt, lévén, hogy ott megvolt az eredeti szöveg, de a közvetett bizonyítékok egyre szembeszökőbbek most már Fletónál is.

Másrészt a hasonlóság több is lehet a két ügy között, mint ahogy elsőre gondolnánk.

Schmitt elnöki tevékenysége egyre nagyobb erkölcsi tehertétel volt  jobboldal számára. Távozása úgyszintén botrányosra sikeredett, és ezzel nagyban erodálta a FIDESZ-t. De hosszútávon hasznos is lehet a számukra, hisz a ballaszttól megszabadultak, és cserébe az új elnök egy év helyett három évig marad a következő kormány nyakán, ami egy esetleges kormányváltás esetén okozhat még kellemetlen perceket az ország új vezetőinek.

Gyurcsány tevékenysége folyamatos erkölcsi tehertétel a demokratikus ellenzék számára. Kolonc ő, aki folyamatosan visszahúz, akinek személye akadályává válhat annak, hogy a jelenlegi kormánynak útilaput köthessünk a talpára 2014-ben. A FIDESZ az elmúlt két évben abszurd módon neki dolgozott azzal, hogy antidemokratikus módon akadályozták jogai gyakorlásában, és hogy politikai hibáit felturbózva vagy ügyeket kitalálva köztörvényes bűnügyeket akartak a nyakába varrni mindenáron, szintén nem túl európai módon, viszont totálisan kudarcba fulladva. Azt érték ezzel csak el, hogy a hívei szemében mártírrá váljon, és hogy azok is kénytelenek legyenek, ha kelletlenül is, de kiállni mellette elvi alapon, a demokrácia eszméi szellemében, akik amúgy már szívesen szabadulnának tőle (igen, többek közt magam is idesorolom).”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Autofocus
2012. május 01. 13:15
Fedor, Fedor, sokszor még mindig ott tartotok hogy Gyurcsányhoz, Orbánhoz képest tudjátok csak magatokat meghatározni. Milyen jó lenne ha a nagyokos értelmiségi megmondó szubkultúra olyan egyszerű kérdésekre tudna saját, hiteles, következetes válaszokat adni hogy: - Hogyan csökkenthető az álami újraelosztás óriási, fojtogató mértéke Magyarországon? - Hogyan javítható az aktívak / inaktívak aránya? - Mivel lehet megálítani vagy megfordítani a katasztrofális demográfiai folyamatokat? - Hogyan tehető versenyképessé a hazai (felső) oktatásban megszerezhető tudás? (tetszőlegesen kiragadtam néhány lényegi kérdést, illusztrálva a politikai közbeszédet tematizáló lényegtelenségek súlytalanságát.) Mindennek ellenére igaz a posztod megállapítása, számomra a végkövetkeztetés ellenkező előjellel érvényesül, vagyis sajnálnám, ha Fletó a tőle megszokott teátralitással visszavonulna, mert a jobboldal a legerősebb hatalomtechnikai bástyáját veszítené el személyében. Szerencsére a páciensnek vannak olyan személyiségjegyei ami alapján megalapozottan bízhatunk benne, hogy a visszavonulás gondolatát, mint lusta szúnyogot hessenti el, és még sokáig üti a lékeket elaszabadult hajóágyúként a baloldal viharvert bárkájának oldalába, megörvendeztetve bennünket hasonló, az Ország sorsára immár veszélytelen, de annál szórakoztatóbb seggreesésekkel.
Agricola
2012. április 30. 21:22
A Die Welt című német konzervatív lap hétfőn a címoldalon közölt beszámolóban foglalkozott a Gyurcsány Ferenc szakdolgozata körüli plágiumgyanúval, A következő szélhámos címmel számolt be a diplomamunka körül kibontakozott ügyről. Az írás szerzője „Hozzátette: a „volt kommunista (Gyurcsány) erősen megosztó figura, aki nagyban hozzájárult a magyarországi politikai árokharc visszataszítóságához”. A szerző végül megjegyezte: „nehezen elképzelhető, hogy (Gyurcsány) egyszerűen elvörösödik és elnémul”.
Antigoné
2012. április 30. 18:26
Valóban úgy tűnik, mintha unalmas lenne már ez a téma, hiszen vannak az országnak súlyos gondjai, de itt valami módon mégiscsak nagyon fontos, főként erkölcsi kérdésről van szó : Létezik-e kettős mérce,lehet-e bármi okból felmentést adni a gátlástalan hazudozásra, fejétől bűzlik-e a hal (igen!) , stb. GyF fajsúlya már (még) nem nagy, de hatása a közvéleményre ( rengetegen utálják, sőt gyűlölik, kevesen rajonganak érte)igen.
drkovax
2012. április 30. 17:13
"Az igazság ezzel szemben az, hogy egyrészt Gyurcsányt a ballib oldal már rég ejtette" Ez még a te posztod alapján sem igaz. Végigfut azon is a nosztalgia, hogy "Fletó legyőzte a Patást" ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!