Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Közvetlenül államfőt (?)

2012. április 03. 16:53

A Jobbik javaslata nem ördögtől való.

2012. április 03. 16:53
Éder Mónika
napolit

„Az azonban könnyen elfogadható tény, hogy az eddigi köztársasági elnökeink támogatottsága többnyire felülmúlta a politikai paletta más »hullócsillagait«, akinek népszerűsége többnyire egy adott időtávon belüli politikai intézkedéstől függ.

A Jobbik javaslata nem ördögtől való, hiszen a köztársasági elnök elméletileg minden magyar embert képvisel egyfajta külön gondolati struktúrában és őket képviseli külföldön és belföldön egyaránt. Innen nézve nem egy hamvába szült ötlet. De tekintettel a frissen kijött Alaptörvény viszonylagos jogpozitivizmusára aligha lehet valószínű ez a módosítás, hiszen a kormánypárt eddig kiépített stabil ellenőrző-szabályozó jellege bedőlne. A Fidesz nem fogja a lovak közé dobni a gyeplőt.”

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
wartog
2012. április 04. 06:49
Hát nem tudom.Nem igazán hiszek a demokráciában.Senkit sem lehet ismerni igazán.Ebből ugye következik, ha az ország választja akkor sem biztos semmi.Kövér pl. eléggé karakteres, akár még jó is lehet.
Göbbels
2012. április 03. 22:51
Egyszerű: mindenki saját magának választ elnököt!!! A ház házelnököt, a klub klubelnököt, a KÖZTÁRSASÁG POLGÁRAI KÖZTÁRSASÁGI ELNÖKÖT!!! Mi ebben az érthetetlen???
elfelejtette
2012. április 03. 22:02
Prezidenciális, elnöki rendszerben van ennek csak értelme.
slomovicz
2012. április 03. 20:23
Kiváncsi vagyok, hogy a hat osztályos iskolával rendelkező eccerű emberek -milyen szempontok szerint választanának köztársasági elnököt, amikor egy TV interjúban, azt se tudták megmondani, éppen ki van kormányon. :-) Persze egy ilyen népszavazásnak- több értelme volna mint az LMP négy kérdésének. Legyen népszavazás arról hogy akarják e a köztársasági elnök közvetlen megválasztását.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!