Szlovénia
ÉLŐ
Dánia

Pálfordulás

2012. április 02. 16:55

Az egyetemi világ, a Fidesz-közeli értelmiség, a frakció tagjai fordítottak a helyzeten?

2012. április 02. 16:55
DeDi P.
Index

„Szinte kizárt, hogy a miniszterelnök ne tudta volna megvédeni Schmittet, ha nagyon akarja. Ahogy az is elég egyértelműnek tűnik, hogy Schmitt talán még most sem gondolja azt, hogy helyzete valóban tarthatatlanná vált. Szerdán, pénteken és vasárnap is elmondta, hogy nem mond le.

A helyzet elég sokszor változott. Kedden, a tényfeltáró bizottság jelentése után úgy tűnt, hogy a kormányoldal elsimítaná, lezárná az ügyet. Csütörtök reggelre fordult a kocka, amikor a Fideszhez közel álló Magyar Nemzet, Pálinkás József MTA-elnök és a Professzorok Batthyány köre is elkezdte a helyén kezelni a történeteket. Az egyetemi szenátus délután elvette a doktori címet, az a hír terjedt, hogy Orbán telefonon szólt az elnöknek, hogy vége van. Aztán péntek délben minden megváltozott. Úgy tűnt, hogy minden nyomás ellenére Schmitt maradhat. Aztán hétfőn kiderült, hogy mégsem.

Az egyetemi világ, a Fidesz-közeli értelmiség, a frakció tagjai fordítottak a helyzeten? Tényleg az történt, hogy Orbán már lemondatta volna Schmittet, aztán hagyta harcolni, majd újra szólt, hogy vége? Volt valódi esélye Schmittnek, vagy csak azért kapott még egy hétvégét, hogy legyen ideje felfogni, hogy mennyire nem megy ez? Nem biztos, hogy kiderül. De az biztos, hogy legalább működtek az önvédelmi reflexek a Fideszen belül. Ez megnyugtató fejlemény.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Feyszáll
2012. április 02. 20:19
A baloldalon a szarkeverés rendületlenül folyik tovább.
dr.Kvasztics Fedor
2012. április 02. 17:30
Lesz egy új elnök, akit a Fidesz fog megválasztani. Úgy sincs semmi dolgotok, ötletetek, amúgy meg csak a régi, mozgalmi szarkeveréshez ért a baloldal, lehet kezdeni az agyalást, hogyan buktassátok meg.
packó_
2012. április 02. 17:20
D 209 ügynök volt a miniszterelnök, derült ki a 2002-es választás után. KEDVES DEDI,ABBAN A FELÁLLÁSBAN KI FORDÍTOTT A HELYZETEN? Melyik nagyobb bűn: az elnyomó diktatúra homályos titkosszolgálatának dolgozni, vagy kidoktorit plagizálni? Ha lennének jók ezeket a kérdéseket feltenni az INDEX-en.
kjkj945
2012. április 02. 17:05
Inkább az lehet, hogy a fityusznak meg van az új elnöke, aki az ellenzéknek még kevésbé fog tetszeni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!