Válasz Borókai Gábornak

2012. április 23. 08:36

Míg az előző ciklusban az állami hirdetők inkább politikasemlegesen döntöttek hirdetési büdzséjükről, addig kormányváltás után a Heti Válasz semmivel sem indokolható többlethez jut ebből a forrásból.

2012. április 23. 08:36
Bojtár B. Endre
Magyar Narancs

„Ne hülyítsük egymást: míg az előző ciklusban az állami hirdetők inkább politikasemlegesen, a médiaügynökségek adataira támaszkodva, netán valamiféle kiegyensúlyozásra törekedve döntöttek hirdetési büdzséjükről, addig kormányváltás után a kormánypárti Heti Válasz piaci vetélytársai rovására jut semmivel sem indokolható többlethez ebből a forrásból.

De ami még ennél is fontosabb: az állami cégek hirdetései (rendszerint egy-egy országos médiakampány részeként) anélkül jelentek meg a lapunkban, hogy a Narancs a közlésükért cserébe bármiféle kötelezettséget vállalt volna az újságban megjelenő cikkek tartalmára nézve.

Legalább magunk között ne alakoskodjunk. Egyáltalán nem gáz, sőt, magától értetődő, hogy egy állami vállalat hirdet. Nem gáz az sem, ha egy önkormányzat PR-anyagot vásárol magának a sajtóban – mindaddig, amíg az olvasó tudja, hogy mit olvas: hirdetést, PR-cikket. Nem gáz elismerő cikket írni arról, ha valamelyik budapesti kerületben valami pompás dolog történik. De gáz olyan »együttműködési« megállapodást kötni az önkormányzatokkal, amelyek az újság tartalmi kérdéseit is érintik. Nem gáz, hogy egy hetilap kormánypárti. Nem gáz, hogy a Heti Válasz kormánypárti. Az a gáz, ha a kormány felügyelete alá vagy érdekkörébe tartozó vállalatok, vagy a kormánypárti önkormányzatok épp ennél a hetilapnál szabadulnak meg marketingköltségvetésük semmivel sem indokolhatóan nagy részétől.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gomeli1213
2017. március 29. 16:44
és az anyád picsáján landol
gomeli1213
2017. március 29. 16:44
hagyjuk már a hátra mutogatást,hogy akkor mi volt! A fityisz azt ígérte megszűnik a csalás, a korrupcó,kiegyenlítzett média lesz,meg kánaán.2 hét alatt,mert ennyi idő kitakarítani a disznólat.Sikerült, és betelepítették orrbitális marhákkal.Ez már a mennyország,megérkeztünk.
vinetu
2013. április 06. 23:55
„míg az előző ciklusban az állami hirdetők inkább politikasemlegesen...” Nem is tudtam, hogy a mancs szerkesztősége egy albán betonbunkerben székel. Mert ekkora orbitális és ordas hazugságtól ezeken az Enver Hodzsa elvtárs parancsára igen alaposan kivitelezett szerkezeteken kívül a világ összes építménye már rég ráomlott volna a dicső szerzőre...
drieno
2012. április 24. 21:22
előbb utóbb kiírják magukat az elvtársak a könyvtárból, és a haverjával is így voltam, esterházy elvtárssal anno egy csomóan bírtak hasonlóan írni, rejtélyes módon belőlük lett befutott irodalmár, nekik jelenhettek meg írásaik, köteteik és a módszerváltás után kiderült, kik is valójában, az irodalmi életbe ültetett ügynökök, propagandisták, legkésőbb az öszödi beszéd utáni állásfolgalásaik után erre rájöhetett , akinek fülei meg szemei vannak, és a két füle közti részt is használja valamire
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!