Áldott szép jó reggelt!

2012. március 24. 10:40

Régimódi köszönést meghazudtolóan fiatalos lendülettel robban be Kínai Kálmán a budai kávézó teraszára.

2012. március 24. 10:40
unheimlich
unheimlich

„Áldott szép jó reggelt! - e régimódi köszönést meghazudtolóan fiatalos lendülettel robban be Kínai Kálmán a budai kávézó teraszára. A pincéreket biccentéssel üdvözli, már hozzák is neki a szokásost: mélange ásványvízzel. Konzervatív módra tökéletesre szabott öltönyével, élére vasalt nadrágjával kilógna egy pesti romkocsma közönségéből, azonban kütyüivel ott is a legdivatosabbak közé tartozna: a legújabb iPad, a legújabb iPhone, utóbbi A katona imája tematikájú tokban. (»Limitált példányszámban készült. Az Ákos Rajongói Klub ötös számú tagkönyve tulajdonosának jár az ilyesmi.«) Ezeket az ellentmondásokat még csak-csak tudja értelmezni az avatott szemlélő, azonban a zsebéből kikandikáló kis füzetkét nem tudom hová tenni. »Ó, ez egy nagyon hasznos kis könyvecske« - követi érzékenyen a szemem villanását. »Képregényes formában elmagyarázza az összes politikai filozófiát: egy álláspont, egy kocka. Kinéztem belőle a baloldaliság és a liberalizmus definícióját, és az úton idefelé ki is találtam, hogyan fogom megcáfolni őket« - mondja. Hangjában némi kujonságot vélek felfedezni.

Ez a cáfolat a Hogyan legyünk jó baloldaliak és/vagy liberálisok? című írásban jelent meg, amivel Kínai Kálmán és szerzőtársa, Trágár Tóni jókora követ dobott a magyar politikai közbeszéd állóvizébe. A Facebookon ezer fölött jár a megosztások száma, a kommentek csak gyűlnek. Egy mikroblogger »az ostobaság és az aljasság különösen gyomorforgató keverékeként« jellemezte az írást, míg egy másik (aki neve elhallgatását kérte, mert gyermekbántalmazás miatt körözik) így vallott: »háromszor vertem ki rá.«”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hatodik Béla
2012. március 25. 22:37
És akkor most azok a liberálisok, akik igazságtalannak érzik a cikket, számoljanak be arról, hányszor lájkolták Tótawéárpád és Parakovácsimi egyházellenes cikkeit. Kezitcsókolom.
várúr
2012. március 24. 20:04
Kálmán & Tóni nagyot írtak. MInden szavuk ül. Saját térfelükön taknyoltatták a ballibeket.
Ouroboros
2012. március 24. 19:36
Ez jó, köszi! :)
istimester
2012. március 24. 19:34
Én olvastam az inkriminált irományt és nem éreztem, hogy megcáfolták volna a baloldali/liberális elveket, egyszerűen egy felnagyitott, groteszt tükröt állitottak fel, és az egész ballib társaság ráharapott, mint kacsa a nokedlire. Oly kiszámitható reakció...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!