Legitimék bizonygatnak

2012. március 28. 11:35

Sarkozy kicsődítette a Google, a Facebook és a Wikipedia vezéreit, hogy a szószékről bizonygassa nekik, hogy azért még ő itten a legitim hatalom, nem más.

2012. március 28. 11:35
Uj Péter
NOL

„A gazdasági szereplő a hamburgerével, ütvefúrójával vagy website-jával hiába megy ki mindennap a piacra, hiába választják meg a fogyasztói mindennap (akár többször), az bakfitty, nulla, nem legitimitás. Neki, mint nem legitimnek, tehát zokszó nélkül kell tudomásul vennie, ha egyszer majd jönnek legitimék, hogy megmondják, hogyan is kéne fölvágni a zsömlét, összecsavarozni az alkatrészeket, kódolni a HTML-t.

Persze legitimék is érzik, hogy valami nem stimmel ebben a rendszerben. Egyre gyakrabban kényszerülnek bizonygatni, legtöbbször saját maguknak, hogy legitimebbek mindannyiunknál.

Gyönyörű pillanata volt a posztmodern politikának a tavaly májusi G8-fórum Párizsban, ahová Sarkozy francia elnök kicsődítette a Google, a Facebook és a Wikipedia vezéreit, hogy a szószékről bizonygassa nekik, hogy azért még ő itten a legitim hatalom, nem más. Schmidt, Zuckerberg és Wales illedelmesen meghallgatták, mosolyogtak, aztán hazamentek, és uralkodnak tovább a világon.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
abcd
2012. március 28. 13:52
Ez a a Peti gyerek, mióta kigyógyölt tokaji vinkóból, meg az indexből egész jókat tud írni. Remélhetőleg azonban a gondolatmenatét itt nem fogja befejezni, mert ez csak az eleje a lényeg még hiányzik. Azért izgalmas lenne, ha odáig is eljutna.
trespass
2012. március 28. 12:32
Nagyon jó cikk. Megtanulhatnák politiusaink a valós helyüket a rendszerben és ehez megfeleő méretű arcot öltenének.
bigyomail
2012. március 28. 12:28
Új Péter ritka jó cikkeinek egyike ez. Elgondolkodtató.
celkereszt
2012. március 28. 12:23
Mi van?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!