Két tűz között

2012. március 01. 12:51

Kell-e ékesebb bizonyíték az elmúlt év európai uniós éleslövészeténél?

2012. március 01. 12:51
Szil
Gondola

„Az aknamezős hasonlat egy 2009-es tanácskozáson hangzott először el: „A győzelem felé haladunk, aknamezőkön át. Ám az igazi aknamezők a győzelem után következnek!” – kezdte mondandóját akkor Hans Kaiser úr, Konrad Adenauer Alapítvány magyarországi vezetője. »Szeretném, szeretnénk, ha Orbán Viktor lenne a miniszterelnök, de micsoda aknamezőkön kell majd átkelnie?!« Az akadémikus közgazdász Kádár Béla professzor ezt a metaforát így aknázta ki: »Jövőre - mondta a 2009. november 17-i tanácskozáson - a sorsfordító választásnak nem a kimenetele lesz az izgalmas, hanem a bemenetele. Háromféle telepített aknára hívta fel a figyelmet. Az egyik a világgazdasági válság-típusú robbanó szerkezet. A másik az előző kormány(ok) telepítette aknák. A harmadik fajta a »vágy villamosa« típusúak.

Az éleslövészet Csengey Dénes leleménye. Az első demokratikus választások előtti hetekben reagálta így le az SZDSZ antiszemitázó, fasisztázó honi, és a külföldi kapcsolatisággal (connectivity) indított MDF-ellenes támadásokat. Dénes, az író, költő, publicista az MDF első tíz alapító tagjaként igen hamar pergőtűzbe került. 1991-ben, alig 38 évesen érte a halál. Mint céltábla, mindent a szívére vett. A szíve mondta fel a szolgálatot ebben az éleslövészetben, amelynek során többször szorult két tűz közé. Kintről és bentről, pártján belülről is támadták.

Metaforája túlélte. Kell-e ékesebb bizonyíték az elmúlt év európai uniós éleslövészeténél, amelyet olykor még óceánon túli lövedékek (missiles) is gazdagítottak?!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hogyisvan
2012. március 02. 10:45
Látom a hazudozás továbbra is fontos vezérfonal a gondola típusú egészségügyi papírok számára.
Antigoné
2012. március 01. 15:58
első példányát őrzöm. Elnézést a példány lemaradt.
Mirmur
2012. március 01. 13:21
Nagyon csodálkozom azon, hogy Szil a maga naiv jobbos módján még ma is elhiszi, Csengey magától halt meg. Igen nagy a valószínűsége annak, hogy őt is, Antallt is megölték és a 94-es választásokat megbundázták.Orbán azért nem kellett, hogy meghaljon, mert Csengeyt tartották a fő veszélynek a következő 10-20 évre nézve. Senki ne mondja, hogy az orvosok meg a jelentések -- mindez a gyilkossági akció része volt. S nekem ma már az sem kétséges, hogy 94-ben, 98-ban, 2002-ben és 2006-ban is a Tóth Zoltán stábja által kidolgozott módokon választási csalásokat hajtottak végre. Az MSZP-nek soha nem volt társadalmi többsége. Eszköztöbbsége volt és ma is az vab, lásd az EU-val kapcsolatos végső aljasságaikat. Akár ebből az utóbbiból is vissza lehet következtetni minden korábbi gazemberségükre. S OV-nek vigyáznia kell az életére.
Soma
2012. március 01. 13:19
»Szeretném, szeretnénk, ha Orbán Viktor lenne a miniszterelnök, de micsoda aknamezőkön kell majd átkelnie?!« ----------------- Hát még nekünk! Egyébként az aknákat fel is lehet szedni! Türelem!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!