„3 tevékenységi kör:
- saját termelésű szőlőből készített borok
összesen 65 hektár meredekhegyi ültetvény (!) a Cote Rotie, Crozes Hermitage, Hermitage, St Joseph és Condrieu dűlőkből - felvásárolt szőlőből készített borok
kizárólag a Rhône-mentén vásárolnak - folyóbor palackozás, szintén csak Rhône melléki borokból
itt minőség alapján fölözik a piacot, céljuk a 10% legmagasabb minőség felvásárlása - sikerrel.
Összesen 3,5 millió liter bort készítenek évente. Az egész struktúra nagyon ellentmondásos, emiatt érdekes:
- a borászat 100% családi tulajdonban van. A két borász az apa és a fiú.
- a legszigorúbb szakmai szemmel nézve is tradocionális elvek mentén dolgoznak (spontán erjesztés, 36-40 hónap érlelés, saját kádárműhely, centralizált feldolgozás), mégis
- a legmesszemenőbb mértékben automatizált minden (csömiszkölés, szőlő-feldolgozás, bogyózással, zúzással és palackozó-droid, amit összesen 3 ember szolgál ki (!)
Ahogy Philipp mondja, ott szeretnek élőmunkát alkalmazni, ahol az értelmes: leginkább a szőlőben, meg persze a válogatásnál. Ki áll a válogatóasztal mellett? A szülei, a felesége és néhány nagyon megbízható munkás…
Az egész borászat annyira, de annyira egyben volt!”