Nem voltunk okosak!

2012. március 11. 19:02

Nem kis felelősség terheli az MKP-t, a Most-Híd vegyespártot, de a választásokon résztvevő és főleg nem résztvevő polgárokat is.

2012. március 11. 19:02
Agárdy Gábor
Körkép

„Nem voltunk okosak, mármint a szlovákiai magyarok.

Ha okosak lettünk volna (akár egy MKP-Most-Híd koalíció megkötésével vagy ennek sikertelensége után egy egyszerű észjárással is felfogható, logikusan és matematikailag is alátámasztható választási stratégiával), akkor ma az ország második legerősebb politikai csoportosulása lehetne a magyar kisebbség mindkét képviselete. Összesen és nagyjából 20-21 mandátummal.

A „…mi lett volna, ha…“ fejtegetés fölösleges, de biztosan Fico nem kapott volna 75 mandátumnál többet és így koalíciós partner után kellett volna néznie. Így majd egyedül kormányozhat, ellenőrizhetetlenül, a megszokott nacionálbolsevik stílusban. Úgy látszik, túlnyerte magát… Ha pedig talál valakit a kormánykoalícióba, az egyenlő a résztvevő jobboldali párt(ok) politikai öngyilkossággával. A gorillások pedig, megtépázva ugyan, de túlélték!

Nem kis felelősség terheli az MKP-t, a Most-Híd vegyespártot, de a választásokon résztvevő és főleg nem résztvevő polgárokat is. Az az érzésem, hogy »…nekünk mindig Mohács kell…«, hogy valami nagy áldozatok árán megváltozhasson!

Isten óvja Szlovákiát!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2012. március 12. 08:36
Felelős ám az öreganyád térde kalácsa! A választás jog, nem kötelesség, senki nem köteles olyan politikabuzinak lenni, mint a cikkíró. Egy nyamvadt "demokratikus" parlamenti választást Mohácshoz hasonlítani nem kicsit nagyon óriási túlzás. Az MKP eddig sem volt parlamenti párt, ezentúl sem lesz az, azaz a világon semmi Mohács szintű változás nem történt. Ami ráadásul Magyarország esetében történt, így Szlovákia vonatkozásában mohácsozni történelmietlen képzavar.
sky.net
2012. március 12. 08:07
mégcsak nem is okosság(elemi lógická)) hogy előbb szerezzük meg közösen , aztán majd osztozunk valahogy ... (ráérünk akkor verekedni ha már van min) de nem, a madárská politikus az előre osztozik ábrándozik hogy majd magának egyedül megszerzi, mert mohó és korlátolt és segg hülye mint minden magyar politikus (tisztelet a sötétben bujkáló kivételnek) kétbalkezes reménytelen banda... smer bűzben vájúra rohanó moslékzabáló (aki persze az egyszerű szavazóját bármikor elárulja egy petákért, sőt annak ígéretéért is) nem alkalmasak se itthon se külfölbeföldön semmire : hitvány szarok
Felebarát
2012. március 11. 21:08
először is, az ő dolguk, csak uténa válik a mienkké... mindenki oylan okos...ezt választották, volt előttük két alaternativa, az egyik egy magyar párt, a másik egy félig magyar párt...jah és a többi... nem is is biztos, hoyg az összes magyar ide szavazott, lehet a tökük tele van már a huzavonával...
tóth mária
2012. március 11. 20:32
Több mint bűn, amit most a magyarok Szlovákiában elkövettek a szavazás során ! ez persze csak innen látszik így.Talán ők tudják legjobban, miért tették ezt! Már a szoci érában is németül kellett beszélnem ahhoz, hogy a "lanovkába" beszálhassak, és a rokonaimat ne verjék arcon, amiért magyarok! Azóta csak rosszabb lett a helyzet, és hogy mi jön még....bele sem merek gondolni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!