Egy mondat a zsarnokságról

2012. február 17. 07:16

A mai hatalom kígyótermészete a zsarnokságnál is veszedelmesebb, mert a közélet minden szegletébe odafröcsköli a mérgét.

2012. február 17. 07:16
Ungvári Tamás
Népszava

„A mai hatalom kígyótermészete a zsarnokságnál is veszedelmesebb, mert a közélet minden szegletébe odafröcsköli a mérgét. A szabadságjogokat nem tiporja el, csupán kisajátítja magának, midőn egy mindenkinél szabadabb kasztot termel ki. A zsarnokság kezdetben szelíd álarcot ölt, mondja Racine, hiszen a természetéből fakad a képmutatás.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Amarkod
2012. február 17. 21:59
No úgy látom Ungvári Tamás is szétfröcskölte a mérgét, pedig nem ártana tartalékolni, mert még sokáig szükség lehet rá. "Irigyeim sokan vannak, mind a kutyák úgy ugatnak, sejde ugatnak"
ciseaux
2012. február 17. 19:37
ps: "a mai hatalom kígyótermészete"...hú, ezen napokat törhette a fejét, vagy csak lopta valamelyik kertésztől?...
ciseaux
2012. február 17. 19:35
Néhány mondat a zsarnokágról: a.)A népszavába beleírt az ungvári. b.) az ungvári beleírt a népszavába. c.) a zsarnok fidesz-kdnp még mindig nem tiltotta be se a népszavát, se az ungvárit. d.) Ungvári emberemlékezet óta kiállt a zsarnokság ellen, már 1956.-ban is megírta a népszavában, hogy az elvtársi zsarnokság beszivárog a... e.)Ungvári beleírta a népszavába, hogy elege van a zsarnok népszavából, is. f.) stb.
fofo
2012. február 17. 18:43
Ez a fazon ugyanolyan tudálékos, mint a Mészáros. A nagyon hangzatos mondataiknak semmi értelmük, csak a gyűlöletről szólnak, és jó bolsi szokás szerint a saját bűneikkel vádolják az ellenfelüket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!