A Bikini receptje

2012. február 15. 15:52

Olyan tűz munkálkodik bennem, ami minden áron el akar mondani valamit, mint egy jó tanár, aki készül a másnapi órájára, és úgy mondja el a tananyagot, hogy minden diák megérti. A Bikini receptje ez. Interjú.

2012. február 15. 15:52
Németh Alajos
Lángoló Gitárok

„Nagy Feró, Trunkos András, Dévényi Ádám, Bródy János – a legjobb magyar dalszövegírók dolgoztak a Bikinivel, a zene döntő részét pedig te jegyzed. Szerinted mi a sikeres rockdal receptje?

Ha tudnám a választ, akkor mindennap csak kipottyanna belőlem egy a sikeres dal, és nagyon gazdag lennék. Én csak abban vagyok biztos, hogy olyan tűz munkálkodik bennem, ami minden áron el akar mondani valamit, mint egy jó tanár, aki készül a másnapi órájára, és úgy mondja el a tananyagot, hogy minden diák megérti. A Bikini receptje ez.

Te vagy a Bikini egyetlen olyan tagja, aki a kezdetektől fogva ott van az együttesben. Nem lenne szebb a visszatekintés, ha a jubileumi koncerten mindegyik felállás játszana?

Ez sosem volt divat. Voltunk tízévesek, volt 1997-ben egy visszatérő koncert, és volt egy huszonöt éves jubileumi, és soha nem volt ott a legrégebbi múlt, mert az két és fél évig tartott, és annyira más volt, egy teljesen más világ Bikini néven.

Nem csak az ős-Bikinire gondolok, hanem a többi felállásra is, elvégre ezek az együttes különböző korszakait is jól szimbolizálnák.

Ők úgy mentek el maguktól, hogy tudnak ennél jobbat. Nem én küldtem el őket, maguktól mentek, mert nem szerették már ezt, és úgy beszéltek ellene, hogy nekem nem esett jól. Úgy döntöttem, hogy azokat az embereket hívom el, akik a barátaim. Gallai Péter, korábbi billentyűsünk jönni fog. Ferót nagyon szeretem, de most azért nem hívtam, mert ott állnánk a színpadon ketten, miközben annak a Bikininek teljesen más kulturális gyökerei voltak, egy teljesen más világot képviselt, és Lajos (D. Nagy Lajos énekes – a szerk.) sem érezné jól magát egy ilyen helyzetben. Nemrég találkoztam Hegedűs Péterrel (Peter Ogi, a Spions punkegyüttes alapítója – a szerk.), aki mintha a testvérem lenne, sokáig támogattam, amikor hazajött Amerikából. Ő valami olyat hozott az életembe, amit senki más. Nagyszerű zeneszerző, és úgy adta át a tehetségét, hogy nagykanállal ittam, és használtam a saját zenéimben. Sokkal több lehetett volna belőle, ha ezt más is észreveszi! Őt is meghívtam február 18-ára az Arénába.

Az ős-Bikini azért fel fog még lépni?

Most nem tartom valószínűnek, de bármi megtörténhet. Lehet, hogy a régi tagok újra megértik egymást, és egy buli erejéig újra összeállnak, de most nincs ilyen terv.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
wartog
2012. február 16. 06:27
Jók voltak, a fél ország csápolt a zenéjükre, még az is dúdolgatta őket aki nem volt Bikini fun.
Laibach
2012. február 15. 23:54
A kedvencem: Ős Bikini-Medvetánc: http://www.youtube.com/watch?v=Sd4a3dFwAME
waddysno
2012. február 15. 16:02
"Nagy Feró, Trunkos András, Dévényi Ádám, Bródy János – a legjobb magyar dalszövegírók dolgoztak a Bikinivel" sőt Várszegi Gábor, igenigen az Fotexes-MTK-s. Ő írta a Legyek jó-t
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!