Egy államelnök lemondása

2012. február 18. 14:32

Wulff belátta, hogy közbizalom nélkül az államfői cím nem ér semmit, csak cifra sallang.

2012. február 18. 14:32
Huszár Ágnes
Huszár Ágnes
Galamus
„2012. február 16-án a hannoveri ügyészség vizsgálatot kezdeményezett Wulff ellen, és kérte a parlamenttől a mentelmi jog felfüggesztését. Az államelnök lemondásával a mentelmi jog automatikusan megszűnik, így a vizsgálat megkezdődhet.

A Spiegel online »Németország fellélegzik« címmel kommentálta a bejelentést. Sokan egyetérthetnek ezzel a megfogalmazással. A politikusok egy része örül Wulff távozásának, de vannak, akik sajnálkoznak az ötvenkét éves kereszténydemokrata politikus karrierjének megtörésén.

És bizonyára vannak olyanok is, akik úgy gondolják: Wulff a lemondásával államférfihoz méltó tettet hajtott végre. Belátta, hogy közbizalom nélkül az államfői cím nem ér semmit, csak cifra sallang.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
heep
2012. február 18. 21:07
" államfői cím nem ér semmit, csak cifra sallang" Erre viszont nem jött rá a ballib politikai elit 2006 után négy évig. Bele is rokkant kis híján az ország ebbe.
Antigoné
2012. február 18. 20:54
Üdv, Dodó! Teljes mértékben egyetértek. Schmidt Pálnak már régen le kellett volna mondania, a hezitálással csak árt az ügyünknek. Ez a kékharisnya viszont "ügyesen" csúsztat/na/, az ilyen ááthallások a legkártékonyabbak, mert a féligazságokat nem lehet cáfolni.
tutturuttu
2012. február 18. 19:14
A németeknél egyébként tényleg szintén volt egy plágium-eset a közelmúltban. A védelmi miniszter, Karl-Theodor zu Guttenberg volt az aki szintén lopta doktori dolgozatának jelentős részét (bár ő nem egyben vett át 180 oldalt egy másik doktoriból, hanem csak komplett bekezdéseket újságcikkekből) . Ő szintén tagadta eleinte, hogy ez plágium lenne, az egyértelmű bizonyítékok ellenére is. A különbség annyi, hogy ott 51.000 doktorandusz írt petíciót a kancellár(asszony)nak, és végül lemondásra kényszerítették - pedig "csak" egy védelmi miniszter volt, nem köztársasági elnök vagy kancellár. Nálunk ilyen elképzelhetetlen. Hülyék közt a leghülyébb a király, gazemberek közt a leggazemberebb a köztársasági elnök.
tutturuttu
2012. február 18. 19:12
Államközi segítségnyújtás keretében Ürügyminisztériumunk felajánlotta a német kormány részére Budai Gyulát és Szalai Annamáriát, hogy kiderítsék, kiknek állhatott érdekében a német államfő levadászása, valamint azért, hogy a puccskísérletben közreműködő ellenséges médiumok teljesen jogszerű megszűnését felügyeljék. De sajnos Christian Wulff úr összekeveri a tisztességet és az államférfiúi erényeket a tehetetlenséggel és hatékonytalansággal, és nem hajlandó kinyírni az ellenfeleit, még ha lehetősége is adódik rá. Nem mer naggyá lenni, mégcsak annak látszani se. Így nincs is esélye Németországnak arra, hogy bármikor is átvegye az EU vezető szerepét Magyarország mini. elnökétől!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!