Se veled, se nélküled?

2012. január 30. 08:29

Óvatosságra intheti az LMP-t, hogy ezzel a centrumpolitikával próbálkozott a Centrum és az MDF is – mérsékelt sikerrel.

2012. január 30. 08:29
Lengyel Tibor
Népszava

„Az LMP a Fidesz szekerét tolja, az összefogást gyengíti azzal, hogy kimarad a kerekasztalból? Lehet, de nem biztos. Egyrészt a 2014-es választásig még sok idő van. Lehet, hogy az ökopárt gondolja meg addig magát, de az is lehet, hogy a jelenleg kétségívül nagy reményekkel kecsegtető Ellenzéki Kerekasztal ebben a formában zsákutcának bizonyul, vagy egyszerűen kifullad a következő két évben. Nem tudhatjuk. Az azonban biztos, hogy a felmérések szerint a parlamentbe jutási küszöböt önállóan is megugrani képes LMP bármilyen nemes is a cél , nem adná fel az önállóságát, ha nem muszáj. Talán arra számítanak, hogy a mostaninál várhatóan csak gyengébb eredményre képes Fidesz-KDNP mellett megerősödő ellenzéki táborban önálló se jobbra, se balra nem húzó – pártként a mérleg nyelve is lehet az új Országgyűlésben.

Óvatosságra inthet azonban, hogy ezzel a centrumpolitikával próbálkozott a Centrum és az MDF is – mérsékelt sikerrel. Az LMP igyekszik távol tartani magát mind az MSZP-től, mind a Demokratikus Koalíciótól, miközben vevőnek mutatkozik a Milla, a Szolidaritás és más civil formációkkal való együttműködésre. Ez azonban kivitelezhetetlen, hiszen ezek egyelőre egy táborba tömörülnek. Nehéz egyszerre kint is lenni és bent is lenni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukagyerek
2012. január 30. 15:40
"Óvatosságra intheti az LMP-t, hogy ezzel a centrumpolitikával próbálkozott a Centrum és az MDF is – mérsékelt sikerrel." -------------- Tibi-bá! Igazad lehet mert már a választók rájöttek arra, hogy középre mindig a leg-takonyabb alakulatok törekszenek.
Faqtya ezredes
2012. január 30. 14:07
A Centrum sikerrel járt. Betöltötte küldetését, a szavazatok megosztását. Mögöttük is Cohn Bendit állt, mint az LMP mögött.
z.marian
2012. január 30. 11:46
Mert az MSZP és Gyurcsány nem "mérsékelt sikerrel" tevékenykedtek, ugye?
nyugalmazott tanár
2012. január 30. 11:01
"Óvatosságra intheti az LMP-t, hogy ezzel a centrumpolitikával próbálkozott a Centrum és az MDF is – mérsékelt sikerrel. A Népszavának nem jön be a centrum-politika. Ők a széslőségeket lájkolják. A szent demokrácia jegyében.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!