Kétfejű állam

2012. január 14. 16:55

Ha a világkormányzók úgy akarják, akkor a társadalom által megválasztott országkormányzók a saját társadalmukat is kénytelenek „megszorításoknak” alávetni.

2012. január 14. 16:55
Kovács G. Tibor
Gondola

„Az államoknak a világhatalmi tényezőkkel is meg kell alkudniuk.

Ha a világkormányzók úgy akarják, akkor a társadalom által megválasztott országkormányzók a saját társadalmukat is kénytelenek »megszorításoknak« alávetni. Ezt követeli a kormányfőtől a kormányzó.

Egyikük a társadalmat képviselő. Másikuk a világkormányzó elitet.

Kétfejű lett az állam. Kétfejű volt mindig is. Most azonban láthatóvá vált. A világkormányzók felmutatták a másik fejet is. Azt, amelyik őket képviseli. Figyelmeztettek a demokrácia korlátaira. Nem a társadalom dönt mindenben. Csak egy határig illetékes a társadalom. Egy határ után mi vagyunk illetékesek! – üzenték, immár jól láthatóan.

Mondhatni: szemtelen nyíltsággal. Megfricskázták a társadalom orrát.

Kijózanító felismerés. Kiábrándító, hogy a demokrácia csak gyerekhomokozó. Egy lapáton, egy vödrön osztozkodhatunk. De ha kilépünk a homokozón túlra, barackot kapunk a buksinkra.

Kiábrándító, ám okosító is. Életünket józanabbul, a kétfejűséget tudatosítva folytatjuk tovább. Előbb-utóbb kitalálunk valamit a demokráciát korlátozó sötétség ellen is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
magnamater
2012. január 14. 22:14
Érdekes, a privatizálókat nem akarta megszorítani senki - pontosabban: sem külföldi pénzügyi szervezetek, sem honi politikai hatalmasságok.Most pedig azokat szorongatják, akiknek az egészből semmi haszna nem volt! Ezt nem jól csinálta az Orbán: az elszámoltatással kellett volna kezdeni, aki ingyen, vagy olcsón kapta, fizessen! A hátrányos szerződéseket bírói úton meg kell támadni, a korrupt üzletkötőket lecsukni Természetesen nehéz ügy, mert túl sok a külföldi és belföldi érintett!
Akitlosz
2012. január 14. 18:45
Ez így van. Sokkal inkább befolyásolja az IMF és hasonlók Magyarország politikáját, mint a magyar választópolgárok.
Soma
2012. január 14. 18:30
A világhatalom eldobta a bumerángot! Vagy elakad útközben, vagy visszamegy. Mindenesetre , amit mindenki sejtett, valósággá vált. Tárgyalni kell velük. Okosan, ügyesen. Mindegy, mit mondanak, az a lényeges, ne tegyenek meg mindent, amit mondanak.
tarackos
2012. január 14. 17:32
Az első lépés kimaradt, a világkormányzóknak csak akkor osztanak lapot ha az országkormányzók elkúrták. Ezen kellene pörögni...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!