Barátságos üdvözlet egy szabadulás alkalmából

2012. január 31. 11:19

Ne szépítsük: Ön hidegvérű bűnelkövető. A rablás az rablás.

2012. január 31. 11:19
Hont András
Hont András
Hírszerző

„Ne szépítsük: Ön hidegvérű bűnelkövető. A rablás az rablás. A hosszú eljárás során bizonyára jól megtanulta, hogy a rablás egy összetett bűncselekmény: kényszerítés + lopás. Tudom, hogy az első elemmel kapcsolatban Önnek hozzáfűznivalója van, hogy Ön azt hangoztatja, nem akart bántani senkit. De higgye el, akiket Ön megfenyegetett, azoknak hirtelen eszébe jutott a jövőjük, a szeretteik, és nem maradt sok választásuk, mint engedelmeskedni Önnek. A lopás meg eléggé egyértelmű: »aki idegen dolgot mástól azért vesz el, hogy azt jogtalanul eltulajdonítsa, lopást követ el«.

Ám ezen már felesleges vitatkozni, Ön büntetését letöltötte, és most szabadul.

Kedves Rabló Úr!

Nem haragszik Önre már senki, sőt, mint hírlik, az Ön által kifosztott intézetek készek igénybe venni tapasztalatait, hogy a későbbiekben megóvják magukat és betéteseik pénzét a magafajtáktól.

A beilleszkedés más miatt sem fog gondot okozni. Nézzen körül, a szereplők majdnem ugyanazok, mint amikor a zord büntetés-végrehajtás megfosztott minket az Ön becses személyétől. Rengeteg ismerős arcot fog látni, és az élet sem változott olyan sokat, csak az elrabolni való lett kevesebb. Közlekedési eszközként változatlanul a taxit javaslom, mert a BKV megbízhatatlanabb, mint korábban. De azért szép az élet itt 2024-ben.

Csak azt a háromezer milliárdot, amit Ön elemelt, csak azt nem adja vissza senki.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kala pál
2012. február 01. 05:52
Mentelmi jogot a bankrablóknak is,ugyan úgy mint az állam rablójainak jár!
andrasvirag
2012. január 31. 23:27
uraim, én is csak azt akartam mondani, hogy ez egyáltalán nem egy rossz írás, csak az utóbbi években hozzászoktunk a szlogenekhez, meg a primitivizmushoz. Valahol itt kezdődik az értelmes publicisztika, hozzáteszem: nem ismerem sem a szer-zőt, sem a munkásságát.
Sosemhazudik
2012. január 31. 19:41
Egyébként tökéletes írás, arra is emlékeztet, hogy a magántulajdon szentsége a két konzervatív alapérték közül (szabadság és tulajdon) az egyik meghatározó, és azt helyre is kell állítani.
Justicia
2012. január 31. 19:15
Atila médiaszakot is végzett, egész jó szóvivő lehetne a rendőrségnél.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!