Szakdolgozat

2012. január 29. 16:59

Sokat dolgoztam rajta, s azt hiszem, nem csupán eredeti gondolat akad benne néhány, de formailag is vállalható, no meg nincsenek benne mástól csent passzusok sem.

2012. január 29. 16:59
Bächer Iván
NOL

„Tegnapelőtt hirtelen elő kellett volna keresnem valami régi közleményt. Miközben dobozaimban kotorásztam reménytelenül, egy kemény kötésű, fekete kézirat akadt kezembe. Rajta aranyozott betűkkel a nevem, alatta nagyobb betűkkel ez állt: Szakdolgozat. Kicsit elérzékenyültem, mi tagadás, bele is lapoztam, egész érdekesnek tűnt föl. (...)

Gondoltam is egy pillanatra, elöl hagyom, és elolvasom majd. Aztán legyintettem, visszacsúsztattam a füzetet a dobozba, fölkapaszkodtam a hokedlire, és betoltam a skatulyát a helyére, a legfelső polcra. Lekászálódtam, és még néztem fölfelé kicsit. Elbúcsúztam szakdolgozatomtól. Sokat dolgoztam rajta, s azt hiszem, nem csupán eredeti gondolat akad benne néhány, de formailag is vállalható, no meg nincsenek benne mástól csent passzusok sem, az a mi időnkben nem volt szokás, egy szakdolgozatot enkézzel abszolválni, azzal a maga becsületének tartozott az ember.

De hiába jó a dolgozat, hiába van tisztes munka benne, ember nem olvasta és nem is olvassa már, nekem nincsen rá szükségem többé, másnak pedig még annyira sem.

Én már csakmaradok efféle szegény tollforgató, firkász, nem lesz már belőlem sem történész, sem tudós, kezemből nem kerülnek már ki vaskos monográfiák, de még egy doktori, nemhogy nagy, de még egy iciripiciri sem, nem lesz már belőlem semmi, amihez meg tudnám lobogtatni egykor gonddal elkészített dolgozatomat…

Hacsak… Hacsak…

Végül is egy, egyetlenegy beosztás mégiscsak akad e honban, amelyhez ugyan nem kell érteni semmihez, de egy korrekt egyetemi végdolgozattal nem árt, ha bír az ember. No, hát az nekem már megvan, a helyesírás sem az erősségem, ráadásul olybá tűnik, ama hivatalban hamarosan üresedés is várható… Itt lenne az ideje megpróbálkoznom az aláírással, írni már írtam épp eleget.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalmazott tanár
2012. január 30. 11:05
Ha látnátok a Bächer Pisti szakdolgozatát! Elhűlnétek. Olyan rettenetes.
Krupp Skya
2012. január 30. 07:57
Kosher Iván! Kellett volna egy törvényt hoznotok, holokauszt és disszertáció szabályozás néven, ami szabályozta volna ezt, és hogy a Európai Baloldal is ércse, angolul és spanyolul kellett volna beterjeszteni: Regulation holokausztosz and dissertation kontrolled from partizanos Novanvozsatosz Bikicsunajosz Mesterházyosz Nopasarantosz. Ez szabályozta volna, hogy ki írhat disszertációt a Kommunista Partizánok és Hozzátartozóikon kívül. ez lett volna a KP and H törvény.
kalasnyikov
2012. január 30. 04:43
főzd bele faszfirkász a ma déli libanyaklevesedbe.....néha nem árt egy kis hus, kihullanak azok a gyöngyöző askenázi agyaraid...LOL.
fiandre
2012. január 29. 22:30
Nagyon izgat, hogy liberális polgártársaink milyen namzetközi, választott funkciókat tudnak felsorakoztatni az általuk imádott Göntz Árpád neve mögött. Várom...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!