Milyen tűz? Állóvíz

2011. december 16. 09:13

Hónapok óta hitegetik a szlovákiai magyarokat, hogy na majd most, majd most mindenütt kitehető lesz a magyar helységnévtábla.

2011. december 16. 09:13
Király Zsolt
Körkép

„A kormány szerdai ülésén ismét visszadobta a magyar helységnévtáblákat szabályozó kormányrendeletet. Nem először. Immár hónapok óta hitegetik a szlovákiai magyarokat, hogy na majd most, majd most aztán megoldódik végre Párkány, Gúta, Nádszeg, és a többi település áldatlan helyzete. Mindenütt kitehető lesz a hiányzó magyar helységnévtábla. Aztán összeül a kormány, és kiderül, hogy mégsem.

Merjünk kicsik lenni


Majd olvasom Bugár Béla blogját, és nem akarok hinni a szememnek. Azt mondja, egyesek dobbal akarnak verebet fogni és olajat öntenek a tűzre. Konstruktív hozzáállást hiányol. Szerinte inkább támogatni kéne Rudolf Chmel miniszter-helyettes erőfeszítéseit. Mert akkor lesz eredmény.

A valóság ellenben az, hogy hónapokig csendben szurkolt mindenki a megoldásért. Hogy  ismeretleneknek ne kelljen adrenalin-túraként az éj leple alatt végigfújni Nádszeg, Párkány, vagy éppen Gúta helységnévtábláit a magyar feliratokért. Az emberek ugyanis törvényes megoldást szeretnének. Ebben bíztak. A szerdai kormányülést követően viszont elegük lett. A konkurens párt aláírásgyűjtést jelentett be a kormányrendelet mielőbbi elfogadása érdekében. Bugár szerint azonban mindez csak árt a közös ügynek, mely így kudarcba fulladhat. (Hogy a csendben szurkolás hová vezetett, láthatjuk).”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Theorba
2011. december 17. 01:12
Magyarországról: "Bocsássatok meg, de most nem érünk rátok. Előbb hősi halált halunk BolseViktor oltárán."
2011. december 16. 19:02
Magyarországról pedig nemsokára leveszik a névtáblát. Köszi Viktor és sleppje.
Kázmér Kacsa
2011. december 16. 18:24
Agyament nép az olyan, akinek az a legbőbb gondja, hogy akadályozza meg a magyar helységnév táblák kihelyezését.
vizipipa
2011. december 16. 13:30
Ahol a lényegi kérdésekben nincs előrelépés, ott a részeredményeket tupírozzák, elvégre az is több, mint a semmi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!