Gizdák vagytok!

2011. december 12. 13:55

Érdemes visszapillantanunk: miért is annyira tré a mandiner jópofiskodása a kettős állampolgárság körül?

2011. december 12. 13:55
MMMonitor
coMMMunity

„Hát, kedves mandineres nevesincsek (docenstől, minisztériumi osztályvezetőtől, kormánytanácsadótól fel- és lefelé), tiltakozást »mi« bizony nem így szoktunk írni. Látszik, hogy ebben még kevés a gyakorlatotok. Meg hát a történelem ütőeréről is elkaptátok a kis kezeteket. Különben tudnátok, a tiltakozás akkor – és momentán csak akkor – ütős, ha azt »ti« és »mi« is aláírjuk. Ez kábé úgy szokott történni jobb helyeken – legutóbb épp szlovák-magyar ügyben –, hogy egy-két eszes ember megszövegez egy tiltakozást, melynek alapja, barátocskáink, nem más, mint a, jajj, a fogatokat húzzuk, liberális minimum (hopsz, van olyan, hogy konzervatív minimum?), azaz olyan állítások sora, amit jobb és baloldalon egyaránt elfogadnak. Pipec kis szöveg kell, nem túl rövid, de nem is hosszú, pontos és kifejező. Ilyenkor mindkét fél kicsit enged, és ettől, képzeljétek, könnyebb lesz, és – a petíciós fizika már csak ilyen – felemelkedik.

Na, ilyet nem olvastunk még soha a mandineren.

Belátjuk, jelen körülmények között ez az emelkedettség – tekintettel arra, hogy a béka segge alatt és egyben egy babszemnyi szabadság-karanténban szorongunk mindannyian – nem kis erőket kíván, és a plafont is viszonylag hamar át kell törni, de azért meg lehetett volna próbálni, gyerekek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
thymian
2011. december 12. 20:16
"Gizda, tré". Ki ez, aki ilyen "szépen" beszél "magyarul"? Netán a putrisorról hozta örökségként?
várúr
2011. december 12. 19:08
"Petíciós fizika". Ez a "tré" fittyfaszkám. Kaptatok a Manditól egy jól megérdemelt nyakast. Utána lehet sírni-ríni-visongani. Erőltetetten, izzadságszagúan humorizálni. A pofon elcsattant, ez a lényeg.
HSL
2011. december 12. 18:10
hazátlanok vagytok
de facto
2011. december 12. 16:46
Mivan?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!