Nem csak a világnak jó, ha aktivista vagy

2011. november 09. 11:00

Eszméletlen érzés, hogy olyanokkal lehetsz és dolgozhatsz együtt, akik mélységesen hisznek valamiben: egy célért és sok kreatív eszközzel értelmet nyer a cselekvésed; van értelme annak, hogy itt vagy a világon.

2011. november 09. 11:00
Karsay Dorottya
Policity

Amikor elkezdtem az egészet, elég hamar rájöttem, hogy engem ez éltet, ez visz előre. Eszméletlen érzés, hogy olyanokkal lehetsz és dolgozhatsz együtt, akik mélységesen hisznek valamiben: egy célért és sok kreatív eszközzel értelmet nyer a cselekvésed; van értelme annak, hogy itt vagy a világon, s nem csak elmész amellett, amit igazságtalannak gondolsz. hanem teszel valamit, hogy ne így legyen; ez tök jó. Az nem csak a világnak jó, ha aktivista vagy, hanem neked is: azt érzed, hogy hasznos vagy, hogy tartozol valahova. Mindig egy csomó dolgot csináltam egyszerre: például egyetemekre is mindig duplán jártam, vagy az egyetem mellett ment az aktivizmus, azt éreztem, ha nem tölti ki a napomat ennyi minden akkor lenne egy űr, s nem hajtana semmi.

Hogyan látod a magyar politikai helyzete öt év múlva?

Remélem kiterjedt és sokkal erősebb lesz a civil társadalom, és a MILLA-nak ez hosszútávú célja is, tehát nem csak a jelenlegi rendszer ellen lép fel, hanem egy hosszútávon erős civil társadalom mellett is, ahol az emberek képesek és mernek élni jogaikkal. Remélem egyre erősebb lesz az emberekben a késztetés, hogy egy olyan világért dolgozzanak és harcoljanak, amiben élni szeretnének. Ez magától nem fog megteremtődni, de szerintem már lehet látni ennek a kezdeményezésnek az eredményeit.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 227 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hátakkor
2011. november 10. 08:53
Lendvay mai korában Dorottya már sehol nem lesz, meg Magyarország nem bír el még egy Szocialista Ildikót
hátakkor
2011. november 09. 21:10
A civil onnan ismerszik meg, hogy nem Audival jár, hanem Molnár Tours különbusszal és taxival.. egyelőre.
elfelejtette
2011. november 09. 21:01
What's power? Baby, don't hurt me! Don't hurt me! No more!
hátakkor
2011. november 09. 20:54
Tényleg, Fletó nem véletlenül Dorottyát találta meg a Rózsadombon, mint eltűnt ceglédi lány?? Csak mint két civil..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!