„Az orvosaink kellenek, de a romáink nem?”

2011. november 22. 13:04

A romák többségének földrajzi elhelyezkedése Magyarország esetében jól körülhatárolható.

2011. november 22. 13:04
Bene Márton
Mindennapi

„A kormány előtt fekvő tervezet nagyjából megfelel az unió integrációs törekvéseinek. A romaprobléma megoldására úgy tekint, mint lehetséges gazdasági potenciálra, mely hozzájárul az ország hosszú távú gazdasági fejlődéséhez – ellenkező esetben leszakadásához. Komplex beavatkozást ígér a négy kulcsterületen – oktatás, foglalkoztatás, egészségügy, lakhatás –, az érintettek aktív bevonásával. A hátrányok csökkentése mellett nagy hangsúlyt fektet az okok és azok kialakulásának megszüntetésére.

A gazdasági, kulturális, társadalmi hátrányokkal sújtott csoportok között nem tesz különbséget, a programokból nem zárja ki a nem roma származású rászorultakat, a vonatkozó uniós elvnek megfelelően. A romák többségének földrajzi elhelyezkedése Magyarország esetében jól körülhatárolható – legnagyobb arányban a hátrányos helyzetű, leszakadó térségekben élnek, így a komplex programok jól irányíthatók ezekre a területekre.

A négy kulcsterülettel kapcsolatban az oktatásról és a foglalkoztatásról ír bővebben a program, az uniós romastratégiához hasonlóan az egészségügy és a lakhatás esetében már csak általánosságok megfogalmazására futotta.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
HSL
2011. november 22. 18:59
az orvos piacképes állás, a roma státusz önmagában nem tessék orvosnak tanulni, ennyi
soelmo
2011. november 22. 15:18
Az orvosaink meg menjenek oda, ahova akarnak. De vigyen magával mindenki egy-egy romát!
soelmo
2011. november 22. 15:17
Aztán azon a jól körülhatárolt térdégben tudja valaki, hogy melyik roma honnan jött? Egyáltalán! Utánanézett valaki, hogy milyen romáknak fizetik a szociális ellátást? Ismerik az állampolgárságukat? Vagy csak fizetnek, mert kérik?
Hatodik Béla
2011. november 22. 15:15
Ha valaki még egyszer leírja azt, hogy komplex program, a fegyveremért nyúlok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!