Malina Hedvig-ügy: banális történet

2011. október 11. 09:02

Malina Hedvig konfliktusba keveredhetett, de korántsem úgy, és olyan indokkal, ahogy állította. Interjú.

2011. október 11. 09:02
Dobroslav Trnka
NOL

„Azon a reggelen többen látták az egyetemista leányt a dunaszerdahely-nyitrai távolsági buszjáraton. Ott nem volt sérült, az egyetemre viszont már feldúltan, összefirkált blúzzal és véresen, megdagadt arccal érkezett. Ezt miként magyarázza?

Elképzelhető, hogy sosem derül ki, mi történt valójában, habár erről van személyes véleményem, de ezt nem mondhatom el, mert előítéletnek minősülne. Ezért a főügyészség eddigi következtetését ismertethetem. Malina Hedvig konfliktusba keveredhetett, de korántsem úgy, és olyan indokkal, ahogy állította. Ha történt is bűncselekmény, akkor annak nem nemzetiségi elfogultság volt az indítéka. És az egészet minden kétséget kizáróan nem valamelyik titkosszolgálat szervezte meg. Ennél sokkal banálisabb a történet, amelyet az egyetemista leány állításait követően a politikusok és az újságírók fújtak fel.

Malina Hedvig védőügyvédje önt, több kollégáját és a nyomozókat is nyilvánosan elfogultnak minősítette, akik bizonyos politikai körök megrendelésére, nem pedig a színtiszta igazság felderítése érdekében munkálkodnak. Emiatt óvást jelentett be. Milyen eredménnyel?

Az ügyvéd úrnak joga van ilyen vélemény hangoztatására, amit azonban kollégáim nevében is visszautasítok. Huszonnégy éve különböző tisztségekben igazoltam, hogy ügyészként sosem voltam elfogult, döntéseimet sosem befolyásolta a politikusok vagy a sajtó véleménye, netán nyomása.

Mikor és miként zárják le ezt az ügyet?

A jövő hétre marad még a törvényszéki orvos kihallgatása, amelyet ugyancsak a védőügyvéd követelt, esetleg olyan eljárás, amelyet még kérni fog. Remélhetően október végéig lezárjuk a vizsgálatot, s a teljes dokumentációt átadjuk a védőügyvédnek tanulmányozásra. Elméletben három lehetőségünk lesz: vagy véglegesen, esetleg feltételesen leállítjuk a büntetőjogi eljárást, vagyis Malina Hedvig meggyanúsítását vagy felfüggesztjük az ügyet, új bizonyítékokra várva, vagy pedig meggyanúsítjuk a hölgyet, s akkor bírósági eljárás következne. Végleges döntés még nincs.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
magnamater
2011. október 11. 16:56
Ó, a tótok! Még a címerük is lopott! És hazugok is, mert ugye a lopást muszáj letagadni!
56október
2011. október 11. 13:18
Trnka-tótocska, a te szánalmas, lopott "országod", az a banális történet.
Corporate Soldier
2011. október 11. 11:15
Féreg. A megoldás pedig, az ilyen és hasonló esetekre, ceterum censeo: a nemzeti önrendelkezési jog megadása a határon túli magyarságnak. Békés, népszavazásos határmódosítást!
sine ira et studio
2011. október 11. 10:51
Kedves Uram, ha ez egy banális ügy lenne, akkor több év után nem rágnánk még mindig ugyanazt a szart, de valószínűleg az Egyesült Államok sem érdeklődött volna annyira (vö. Wikileaks) az eset után. Az a helyzet, hogy ez az ügy nem banális, hanem felháborítóan igazságtalan, koncepciós eljárás volt, amiben korrumpálódott az egész szlovák igazságszolgáltatási rendszer, fejétől a talpáig. Önök meg elrontották, belebuktak, és most próbálják elszántan bizonygatni, hogy ez egy banális ügy. Tessék mondani, akkor az a lány mégsem magát verte meg?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!