Leváltott ellenzék

2011. október 03. 07:19

A tisztelt tüntetők miért nem érdeklődnek aziránt, kik hozták ránk a devizahitel-válságot?

2011. október 03. 07:19
Apáti Miklós
Magyar Hírlap

„Ha pontosan értelmezzük a tudósításokból összerakható képeket, rájöhetünk arra is, hogy ez a tüntetés jót tett a kormánynak, mert mindössze annyi történt, hogy a tüntetők – képzeletben – leváltották az ellenzéket. Ami – demokráciában – nagy baj, mert a kormányt, ha eljön annak az ideje, le lehet váltani. Az ellenzéket nem. A derék érdekvédők olyan megszorítások ellen tüntettek, amelyek még be sem következtek, de ezt ők nem méltóztatták figyelembe venni. Ahogy azt sem, hogy ami ellen tüntettek, az nem most történt, hanem akkor, amikor majdnem polgárháborús helyzet alakult ki egy Gyurcsány nevű, mostanára sündörgővé lett kormányfő miatt.

Jobb lenne persze olyan országban élni, ahol nyugodtan megállhatunk, mert itt van már a Kánaán. Nem friss az információ, de leírom: nincs itt. Nem ragyog be a szellem napvilága minden ház ablakán, a bőség kosarából sem vehet akárki, mert akik hozzáfértek, már régen kivették onnan azt, ami benne volt. A tisztelt tüntetők miért nem kérdezik meg, hogy mikor lett üres ez a kosár? Miért nem érdeklődnek aziránt, kik hozták ránk, magyar állampolgá­rokra a devizahitel-válságot? Miért akarnak szolidárisak lenni, amikor nem képesek belátni, hogy a szolidaritás nem jelent mást, mint együttérezni? Érezni? Nem is tudják, mit jelent ez a szó. Együtt? Nem érdemes számháborúba bocsátkozni, de a rendőrség közleménye szerint mintegy tízezer ember hallgatta meg a szónokokat. Sok ez? Kevés? Ha az igehirdetésről van szó, egyetlen ember igazsága is elég kell, hogy legyen, ha tizenkét ember megérti azokat. De ehhez az Ember fiának kell lenni, üzeni az Írás.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
itstrue
2011. október 03. 09:46
"kik hozták ránk a devizahitel-válságot?" Kit érdekel kik hozták ránk?! A tv-csatornák tizenévig percenként reklámozták, még akkor is amikor már válság volt. Ők és akik hírdettek azok hozták "ránk" ha éppen kérdezed. Akinek esze volt az nem adósodott el, mert nem dőlt be. A mostani tüntetések lényegét nem érted vagy nem is akarod, mert akkor téged is kirúgnak ha le mered írni. 8 évig homlokegyenest mást mondtak, mást ígértek fideszék, mint amit most diktatórikus alapon bevezetnek. És hogy nincs pénz? Lehetne vissza mutogatni, ha ők mindent jól csinálnának. De ma már nem lehet, mert a tudatlan gazdaságpolitika eredményeként csak mélyítették a válságot. Hát ez a gond Hacsaturján barátom!! Ti is elkúrtátok!!
prosz-tata
2011. október 03. 09:18
Bár kevesen voltak és öregek, de a sok nyugdíjas majd hoz magával még egy embert, meg esetleg a gyerekét, meg az unokáját is. Ezt az "igehirdetős" dumát meg inkább hagyja a szerző. Az igazán nem az ellenzék "műfaja".
szempontpuska
2011. október 03. 09:00
nnnnna a Magyar Hírlapban megint leváltották az ellenzéket :-))) Amúgy ki ez a szegény bácsi, aki azt nem tudja, hogy miről szólt a tüntetés, de azt tudja, hogy a kormánynak jót tett?
tamas222
2011. október 03. 08:45
Nezem,nezem a cikket de egy budos szot nem ertek belole,ha jol ertelmezem a ki tudja milyen oldal baratsagaval biro elvtars(a valodi jobboldaliakat nem kevernem bele)egy ejszakas klaviatura gurcolessel ,rajott :Gyurcsany a hibas. Oszinten gratulalok,a melyenszanto elemzeshez,bar a vegkovetkeztetes miszerint a levaltott kormany ellen kellene tuntetni kicsit nehezkesen veghezviheto,nem is tunik praktikusnak,de lelkesedessel budoskomcsizassal,meg mindig sok mindent el lehet erni. Amugy valoban erdekelne kik "hoztak" a a dev. valsagot kar, hogy a cikk errol nemigen szol. Pedig milyen jo lett volna egy ujjab eletkepes teoria,aminek az a vege:Gyurcsanyahibasbudoskomcsik. Csak hogy legyen egy uj megkozelitesunk.....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!