Ön mire konzervatív? Pt. 25 - Bethlen István szobra

2011. szeptember 13. 17:46

Bethlen többet tett a magyar nemzet fennmaradásáért, mint akármelyik más miniszterelnök.

2011. szeptember 13. 17:46
Tokfalvi Elek
blog

„Talán jobb lenne azt a kérdést föltenni, hogy kinek nem jut eszébe szobrot állítani Bethlennek, és még érdekesebb kérdés, hogy miért.

Hiszen többet tett  a magyar nemzet fennmaradásáért, mint akármelyik más miniszterelnök. Magyarországot úgy, ahogy ma ismerjük, ő hozta létre és tette működőképessé iszonyatos ellenszélben. Érdemei számosabbak, mint a Teleki- vagy a giccsmesterszobrok modelljeinek, mentegetni való bűnei pedig tudtommal nincsenek.

Akkor miért nem jó?

Elméletem szerint azért, mert nemcsak a »ballib« kormányoknak, de a fideszes létező jobboldalnak sem felel meg. Sőt, amit csinált és mondott, ellentétben van azzal, amit ők csinálnak és akarnak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
peninsulavaldes
2011. szeptember 14. 10:33
Bethlen többet tett a magyar nemzet fennmaradásáért, mint akármelyik más miniszterelnök. Így van. Bethlen példaértékű volt, és ma is az.
wartog
2011. szeptember 14. 06:22
Meg kéne tanulni mi a bátorság.Még mindig az évtizedeken keresztül belénk sulykolt félelem dominál.Remélem már nem sokáig.Valamiért ez jutott eszembe: "gyáva népnek nincs hazája"!
Thomas Müller
2011. szeptember 13. 20:56
Bethlen nem volt elég radikális, talán ezért nem beszélnek róla annyit. Bár itt egy érdekes idézet tőle: „Gömbös lelke mélyén antiszemita érzésű volt ugyan, de nem antiszemitább, mint minden más jó magyar ember, reakcióképpen a Károlyi Mihály- és Kun Béla-féle időknek, amikor mindenki megundorodott attól a magatartástól, amelyet a zsidók nagy része tanúsított volt."
rakosi
2011. szeptember 13. 19:16
Ezt a jobbikosok küldték neked bosszúból, amiért a Fideszt élteted!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!