A BKV pénzes talicskáját Simicska és Fellegi tolja?

2011. szeptember 28. 19:12

Úgy tűnik, a BKV pénzes talicskáját a reklámiparban érdekelt Simicska Lajos és Fellegi Tamás fejlesztési miniszter tolja.

2011. szeptember 28. 19:12
Losonczy Pál
Jobbik.hu

A Fővárosi Közgyűlés mai ülésén tárgyalt, a BKV reklámhelyeinek hasznosításával kapcsolatos előterjesztés a Jobbik-frakció számára több szempontból is elfogadhatatlan. A fideszes városvezetés gyakorlatilag a reklámhely-értékesítés privatizációját hagyja jóvá, ezzel folytatja az MSZP-SZDSZ kiárusító politikáját.

A Jobbik meglátása szerint a szakmailag egyoldalúan alátámasztott érveken túl a privatizációs pályázat egy jól behatárolható reklámpiaci szereplő győzelmét vetíti előre. Számításaink alapján a BKV éves szinten 1,5-2 milliárd forint bevételtől fog elesni. Ebből az összegből húsz darab teljesen új, de akár kettőszáz, jó állapotú, használt buszt vagy trolit lehetne vásárolni. Történik mindez akkor, amikor a BKV súlyos pénzügyi helyzetén a kormány mégsem kíván segíteni: a cég adósságát nem veszik át, a 96 új villamos, illetve 93 trolibusz beszerzését pedig nem támogatják. Úgy tűnik, a BKV pénzes talicskáját a reklámiparban érdekelt Simicska Lajos és Fellegi Tamás fejlesztési miniszter tolja.

A főváros és az Orbán-kormány ezen lépései mindinkább a BKV teljes privatizációjának irányába hatnak, amit a Jobbik visszautasít. Ilyen politikai manipulációk közepette a Jobbik-frakció végképp nem támogatja a fideszes városvezetés azon elképzelését sem, hogy a budapesti parkolási övezetek kiterjesztésével és a díjak emelésével újabb sarcot vet ki a lakosságra. A Fidesz járjon elől jó példával a nemzeti vagyon megőrzésében, gyarapításában, ne a lakosság kárára pótolja a privatizációval elvesztett bevételeket és kezdje meg végre a valódi elszámoltatást!

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
abraka
2011. szeptember 29. 08:30
Simicskának nem csak a reklámbevételek vannak a zsebében, hanem az egész Fidesz, szőröstül bőrőstül, Orbánostul. Az van amit ő akar. Már évek óta a fidesszel veri a csalánt, ezt csak a vakok nem látják.
huttinger
2011. szeptember 28. 22:26
Csak úgy érdekességként. http://www.hodmezovasarhely.hu/oldal-beruhazasok-179 ctrl+f kapsz egy kereső felületet és írd be, hogy NÁLAMVANA ZSOZSO Kft. És bárki mondja el, hogy erről mit gondol. De aki úgy együtt él a politikával talál ott még érdekes nyerteseket.....csak, hogy tisztán lássunk, hogy honnan is pénzelnek ....közeli cégeket.....
várúr
2011. szeptember 28. 21:58
Mellesleg véletlenül ismerem Losonczyt. Egyszerű fiú és jeles sörivó a Rudas gőzből.
korona
2011. szeptember 28. 21:12
Szerintem ez a reklámkórság túlhajszolt és marhaság, de egy intakt fiatal ember eszét beleterelhetik bizonyos vásárlásokba. Ha itt elkezdeném, hogy XXXX televíziókészülék nagyon jó vagy a ZZZZZ kenyér a legjobb a városban, a szerkesztő azonnal közbelépne, mert ugye ez nem a reklám helye. Ha reklámozni akarom a terméket, ott a lapszél, ott lehet, de vastagon fizetni kell érte. Ez olyan jó üzletté fajult, hogy reklámok nélkül még a Mandiner sem létezne. Ők fizetik a technikai részleteket vagyis a reklámért befiztetett pénzből tudja ez az oldal is fenntartani magát, fiteni a szervert stb stb stb
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!