Elvesztettem minden illúziómat

2011. július 27. 17:22

Vajon hazám nekem az a hely, hol ily kérlelhetetlenül üldöznek, s hol honfitársaim ily apátiával szemlélik önnön pusztulásukat?

2011. július 27. 17:22
Budaházy György
Kuruc.info

„Mindegy, hogy Szilvásyék hazaárulók, mindegy, hogy 2006-ban terrorcselekményeket hajtott végre a rendőrség, mindegy, hogy az MSZP megvalósította az erőszakos hatalomgyakorlást, akkor is Budaházy a »terrorista«, és maradjon csak börtönben. Mindegy, hogy tavaly ősszel már belátta a bíróság, hogy a  »bűnismétlés veszélyéről« beszélni esetünkben fél évvel az MSZP bukása után már tarthatatlan, és igaz, hogy nem is volt rá utaló konkrét információ vagy adat soha, most így, már egy évvel utána, mégis visszakerült a nyakamba teherként ugyanazon bíróság egy másik tanácsa által a kiszámítható jogállam teljes hiányának ékes példájaként.(...)

Végleg elvesztettem minden illúziómat ezzel az országgal szemben, és lassan életszerűvé válik számomra a kérdés, mely oly sok honfiúi szívben megfogalmazódhatott már az elmúlt évszázadok során: vajon hazám nekem az a hely, hol ily kérlelhetetlenül üldöznek, s hol honfitársaim ily apátiával szemlélik önnön pusztulásukat, és ily értetlenséggel az ez ellen folytatott harcomat? De hát nem tudok szólni, írni, álmodni máshogy, csak ezen keserves sorsú nép zengő-bongó nyelvén, és itt lüktet ereimben ezer év küzdelme, gyötrelme, öröme és bánata! És mégis idegenné válhatok e tájon? Ó, támadj föl Hunnia, ha csak egy faluhatárnyi földön is, és fogadj magadba, mert nincs már nekem helyem máshol e világon.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 123 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nagytestver
2011. július 28. 10:21
Nekem sem szimpik a kommerek, de azért nem szükséges feltétlenül a házukat Molotov-koktéllal dobálni, elmúlt ennek a szezonja normális emberek közt. Megoldás volna, ha Gyurcit szép csendben hazaengednék, aztán ha még egyszer szerelteti a "kiskutyát", akkor már csakugyan üljön, de jár neki egy esély, mert az igazságért és a nemzetért harcolt.
dönci4
2011. július 28. 09:38
Nem morzsoltam el egy könnycseppet sem a cikk elolvasása után.
kardosdoktor
2011. július 28. 01:09
Azé' a Feri ezzel az őszöd vagy nem öszöd nem kapsz mást beszédével mennyi embernek teremtett médiafelületet!?
Krupp Skya
2011. július 28. 00:04
Sajnálom Budaházy Györgyöt szerintem naiv volt. Az a nép amelyik háromszor visszaszavazta a tolvajokat, az a nép egyéb aljasságra is képes, én egy keresztbe szalmát nem tennék értük nem, hogy az életemet kockáztassam a 3.000.000 Genyó Miki ért akik az MSZP/SZDSZ-re szavaztak, ha háborúra kerülne a sor én lennék az első aki megadnám magam a Svájciaknak, ott még a fogolytábor is jobb mit itt Ildi nénivel vitatkozni a gázáráról, meg a vizeletdíjról.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!