A nemzeti fingatás rendszere

2011. július 23. 12:26

Az entellektüel sehol sincsen: ahogy valami baj van, mellébeszél.

2011. július 23. 12:26
Megyesi Gusztáv
NOL

„Több mint egy éve nézzük, vagy inkább bámuljuk, hogyan működik az ország nemzetileg együtt, kikhez és kik által jutnak el a források térségileg és jóváhagyásilag, de ilyen egyenes beszédet még nem hallottunk. Nincs semmi »nézd, kérlek« meg »üljünk be valahová, s beszéljük meg«, hanem egyből bele a másik képébe (fülébe), hogy kuss, itt az van, amit én akarok. S figyeljük meg: ez az ember nem többes számban beszél, hogy »amit akarunk, amit jóváhagyunk«, hanem vállalja önmagát: ő személyesen fingatja meg, ha kell, az egész térséget; nem mellesleg ez a beszéd echte szociológiai tanulmány, hogy mire lett itt betanítva ez az új végrehajtó réteg, és milyen országberendezkedésre.

Ehhez képest az entellektüel sehol sincsen: ahogy valami baj van, mellébeszél. Gulyás frakcióvezető-helyettes a nemzethez szóló üzenetében így írt az ügyről: »A Fidesznél azt valljuk, hogy nem a szavak, sokkalta inkább a tettek beszélnek«. Nota bene, ha ez igaz, s azt veszem, hogy az őszödi beszéd is beszéd volt, akkor itt Gyurcsány Ferenc nyilvános rehabilitálása vette kezdetét, s borul az a korábban naponta hangoztatott tézis is, miszerint a politikusnál a szó maga a tett, azaz mindenki beszélhet, amit akar, abból semmi se következik.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
soelmo
2011. július 24. 11:10
Az az érzésem, senki nem gondolta bele a nemzeti együttműködésbe a zsidókat és a cigányokat. Ha van is nekik olyan, az egy másik nemzettel lehetséges.
Peter8811
2011. július 24. 10:07
Guszti ha a Nemzeti Fingatásnál a bokrosféle nyugdíjas kifingatásra gondolsz akkor az egytől tízes skálán 14 pontot értél el nálam. Bocs, hogy a Fingot nagy betűvel írtam és a bokrost kicsivel csak azért, hogy érezd a különbséget köztük. A Fing az egy kitűnő közgazdász és itt képezték ki amíg bokrosnak ezért el kellett szelelnie Panamába. bokros és bauel talán együtt érnek annyit.
Mardel
2011. július 24. 09:10
Guszti, tüntess! Vidd ki az utcára a veled egyetértő milliókat.
narmer
2011. július 23. 22:39
Na, szóval. Úgy 1980 tájékán a Magyar Ifjúság belpolitikai rovatánál Müller Tibor rovatvezető bemutatta a rovatnak Megyesi Gusztávot, aki akkor jött a Magyar Távirati irodától. Fekete bőrdzseki volt rajta, farmernadrág és tükrös napszemüveg.Roppant csinos és tehetséges srác volt Gazsó Feri legjobb barátja, együtt irogattak a Népszabadság hétvégi ifjúsági rovatába Megyesi-Gazsó tandemként.Azót már eltelet néhány év és Megyesi Guszti úgy néz ki mint a mellékelt fénykép, és valszeg már nem hord fekete bőrdzsekit, de megtért a Népszabadsághoz..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!