Vonják vissza a hivatásosok nyugdíjazásával kapcsolatos elképzeléseket (2006)

2011. június 21. 13:57

A rendőrök a megszerzett jogaik elvesztésétől tartanak, attól, hogy Gyurcsány Ferenc kormányának elképzelései szerint nem mehetnek 25 év szolgálat után jól megérdemelt pihenőre.

2011. június 21. 13:57
Lázár János
Lázár János
Fidesz.hu

„Az évek óta anyagi gondokkal küzdő rendőrök lépése egyértelmű üzenet a kormány számára: a hivatásosok élet és munkakörülményei, az állományban a jövővel kapcsolatos bizonytalanság indokolttá teszi az elkeseredett emberek lépését. A rendőri állományban egyértelművé vált, hogy a Gyurcsány-kormány megélhetési válságba taszítja az embereket. A rendőrök a megszerzett jogaik elvesztésétől tartanak, attól, hogy Gyurcsány Ferenc kormányának elképzelései szerint nem mehetnek 25 év szolgálat után jól megérdemelt pihenőre.

A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség a somogyi rendőrök lépését olyan jelzésnek tekinti a kormányzat felé, amely megmutatja, hogy a rendőri állomány egzisztenciális ellehetetlenítésével a kormány működésképtelenné teheti a rendvédelmi szervezeteket. Attól tartunk, hogy a somogyi rendőrök példája nem lesz egyedi, s több száz elkeseredett hivatásos követheti őket országszerte.

Kérjük a rendészeti minisztert, hogy a hivatásosok nyugdíjazásával kapcsolatos szigorítási elképzeléseit az állomány megnyugtatása, a rendőrség működőképességének fenntartása érdekében vonja vissza.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 131 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hammer smashed face
2011. június 21. 20:43
a radar mellett az autoban lehet üldögélni 60 évesen is. ne sajnáljátok őket.ez nem veszi pszichésen igénybe szegény rendőröket!
itstrue
2011. június 21. 19:33
MEGALOL, MEG BULLSHIT!!! Még jó, hogy nem ti agyament demagóg barmok döntetek olyan dolgokról amihez nem értetek. Az okos és okoskodó nagyon távol álló fogalmak.
pascal
2011. június 21. 19:02
Az a várakozás, hogy ettől csökken az orvoslátogatások száma nem igazolodott be (azalatt az időszak alatt amig volt vizitdíj). A vizitdíj csak a háziorvosok esetében maradt az orvosnál, a rendelőkben, kórházakban az intézményhez került, de tényleg nem a költségvetésbe.
de karatna
2011. június 21. 17:31
Kedves Honfitársaim! Dédapám a Magyar Királyi 9.sz. Marosvásárhelyi Honvéd Huszárezred első osztályú századosi rendfokozatban lévő csapatparancsnoka 35 év tíz hónap 25 napig szolgálat után, 19o9-ben vonult őrnagyi rendfokozattal nyugállományba. Az utolsó éveiben is gyalogos huszártiszteknek tartott lovastiszti kiképzést. Hét gyermeket nevelt köztük egy huszárhadnagy hősi halottat. Akkor valahogy ismeretlen volt a korkedvezmény, különösen a magyar huszároknál. De Konyáék, ott a baloldalon a XXI. századra már nagyon elaggottak. RENDŐR URAK ÉS A SZERZETT JOGOK!? SZERZETT JOG? Ki a jó Istentől? A baloldaltól? Ott van vegyétek el a vagyonukat valamennyinek, árverezzétek el és osszátok magatok közt szét. Mert ott van, abban áll a ti " szerzett jogotok" Szerzet jog? Nekem is volt! A XIX. század közepéig. Addig nem kellett adót fizetni, mert a kardunkkal a vérükkel adóztunk, amikor insurrectiot hirdettek. Voltam az APEH-nál azt mondtam, hogy a rendőrök visszakövetelik a szerzett jogaikat akkor én is, mert az enyém 1848 előttről, igazolhatóan 500 évre visszamenőleg kimondja, hogy adómentes vagyok. A rendőröké pedig csak pár évtizedes. Kérdezték mit szedek? Mondtam azt, amit a magyar rendvédelmieknek is fel kellene írni hogy lenyugodjanak és magukhoz térjenek! Rendvédelmiek figyelmébe! Idézet egy olyan személytől aki azonosan látja a problémát, mint én. "A román rendőrnek és egyéb közalkalmazottnak nem nyúltak a korengedményes nyugdíjához,egyik napról a másikra 25 százalékkal csökkentették a fizetést az IMF ajánlására. Ez a megoldás jó lett volna? A szlovák rendőr 15 év szolgálat után nyugdíjba mehet a bruttó keresetének 30 százalékával,ezt nem reklámozzátok! Más annyi év munkával ahány éves te vagy még dolgozik és nem követel! Pofátlanság amit csináltok,fegyverrel fenyegettek,remélem meg lesz a megfelelő retorzió! Élősködő banda!" RENDVÉDELMIEK! A kormány sajnálatosan elhallgatja, hogy EU-s figyelmeztetések hatására vonja meg ezt a korábbi nyugdíjazási kedvezményt, mert az EU területén ez ismeretlen és Magyarország államadósságával összhangban nem áll!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!