Egymillióan a tájcsizás szabadságáért, meg minden másért, ami még eszünkbe jut

2011. június 16. 12:15

Már nincs balrább. Nincs több belső sáv, már átszakadt az elválasztó korlát is, és az összes hülye jön szembe.

2011. június 16. 12:15
Egei Antal-Horváth Zsolt
Hírszerző

„A Milla szervezői úgy gondolták, megpróbálnak intézményes keretet adni a demonstrációknak, egyszersmind kiszélesíteni azok elvi alapját. Ezt a folyamatot pártosodásnak hívják, és azzal a kellemetlen feladattal jár, hogy megosztó üzeneteket kell megfogalmazni, olyanokat, amelyekkel nem érthet egyet az egész közvélemény. Máskülönben mi értelme a pártoknak? Ám nálunk minden újdonász (és a magyar közvélemény túlnyomó többsége) úgy képzeli, hogy a benyakkendősödés kötelező kűrjeit elkerülheti. (...)

Persze az is elképzelhető, hogy Madridban és Budapesten tényleg elhitték, hogy aki tüntet, annak feltétlenül igaza van. Bedőltek annak a leegyszerűsítésnek, hogy azért mert egy konkrét ügyben a hatalom nélküli tiltakozóknak igaza volt a sumákságra készülő hatalombirtokosokkal szemben, akkor ez általában is így van. Az egyetlen probléma tehát, hogy »azok ott fenn« gonoszak, és direkt nem akarnak adni. Nincs más feladat, mint eltakarítani őket a jólét útjából.

Ennek a felettébb káros szemléletnek köszönhetően mindenki balról akar előzni a politika országútján. Csakhogy már nincs balrább. Nincs több belső sáv, már átszakadt az elválasztó korlát is, és az összes hülye jön szembe.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lacc78
2011. június 16. 14:45
Marha jó a cikk, de mik azok a csillámfaszlámák?
kukagyerek
2011. június 16. 14:36
"már átszakadt az elválasztó korlát is, és az összes hülye jön szembe.” Ilyen ökör hasonlatot is ritkán lehet hallani! Ugyan is azok, akik szembe jönnek a korlátot átszakítóval, azok szabályosan közlekednek. Ennek a badarságnak a leírásához pedig két ember kellett. Ezek kukábbak még tőlem is!
tevevanegypupu
2011. június 16. 14:29
Hosszuuuuuuuuuuuuuu..elolvastam az egeszet. Ezek a tuntizok nyilvanvaloan balhebol mennek, unalomuzes, jo buli. Ha valaki komolyan veszi oket - marmint a Millat - az magara vessen.
Honfi-fi
2011. június 16. 13:58
Sztem, jó az észrevétel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!