Viva la logika!

2011. május 24. 11:22

Akik Wolf Katiban képesek meglátni Orbán Viktort vagy Magyarország összes baját, jó, ha nem szemész szakorvostól kérnek véleményt.

2011. május 24. 11:22
Borókai Gábor
Heti Válasz

„Hogy akadt olyan blogger, aki Orbán Viktor Európa-politikájának tulajdonítja a várakozások alatti 22. helyet, magától értetődik. Miért kellene nélkülöznünk az elborultakat itthon, amikor nálunknál sokkal nagyobb országokban is vannak e műfajnak jeles képviselői? Bizonyság rá a német Tageszeitung online kiadása, mely Wolf Katit Orbán Viktor kegyeltjeként aposztrofálta, és elutasítani javasolta.

De az, hogy komoly hazai médiumok komoly újságírói is hajlamosak voltak Magyarország teljesítményhiányát és pocsék országimázsát láttatni a szavazások végeredményében, már igencsak meglepett. És persze nem azért, mert azt gondolnám, hogy a rólunk tükrözött képpel minden rendjén van. Mert nincs. Az elmúlt tíz évben leértékelődtünk. Elveszítettük a rendszerváltáskor megszerzett, majd továbbfejlesztett előnyünket. Sokan nem látnak bennünket, sokan bizalmatlanok irántunk, vagy épp tartanak tőlünk. Ebben pedig szerepet játszhat gazdasági lecsúszásunk, szavunk hitelének meggyengülése, belső harcaink kisugárzása és súlyos identitásválságunk. Hogy nem tudjuk a helyünket. Hogy hol Európa legszégyenteljesebb, legbűnösebb népségeként kell tekintenünk magunkra, hol meg, kiszakadva kicsiségünk propagátorainak súlyos öleléséből, Isten kalapján szeretnénk bokrétának látszani.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ursa Maior
2011. május 24. 23:31
Szerintem a szerő által hivatkozott bloggerek sem hisznek abban, hogy az átlag észt vagy ciprusi, kulturális limonádét fogyasztó műkedvelő szavazók mélyebb ismeretekkel rendelkeznek az EU-s nagypolitikáról ill. személyi vonatkozásairól, s hogy dalt is ezek alapján választanak.. Borókai eszmefuttatása pedig szellemes.
Panzergeneral
2011. május 24. 12:40
Lehet (sőt, biztos) túl vájtfülű vagyok, de nem értem ezt a hajcihőt az Euroviziló nevű mocsok miatt. Mondjon valaki egy darab értékes előadót, aki ott volt ezen a giccsparádén! És ezt nem a mostanira értem, hanem akármelyikre. Volt vaegyszer a Deep Purple ott? A Queen? Az Iron Maiden? Nagydarab fos az egész. Nem véletlen, hogy a magukra valamit is adó zenészek még a fesztivál tájékán se jelennek meg. És arra is kiváncsi lennék, hogy ki emlékszik a 1989-es győztesre például. Nem véletlen, hogy senki, mert értéktelen dalolás az egész. Ezért én inkább büszke lennék, hogy Wolf Kati nincs bent a shittop10-ben (nem mintha akkora énekes lenne)
Honfi-fi
2011. május 24. 12:27
És ? Ha teszem azt Wolf Kati tényleg kedvence lenne Orbánnak, akkor mi van? Na ne már, hogy Orbánnak ne lehessen kedvence? Akinek, meg ezzel problémája van az tehet egy nagyívű szíííív-ességet. Vagyforduljon orvosához, gyógyszerészéhez.
marko11
2011. május 24. 12:08
Az elmúlt 20 évben értékelődtünk le. A rendszerváltáskori előnyünket pedig egyáltalán nem fejlesztettük tovább, hanem gyorsan elvesztettük. De 20 évig hazudoztak a "véleményformálók" a megérkezett szabadságról, demokráciáról. Csak a bónuszként kapott brutál-kapitalizmusról hallgattak. Ma már csak egy ilyen wolfkatizós marhaságra telik tőlük!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!