Miért kell 25 milliós országzászló a ZP helyére?

2011. május 17. 21:31

Vajon miért állítunk 25 millióért országzászlót, amikor ugyanott évente 38 milliós bérleti díjat szedhetnénk be egy szórakozóhelytől?

2011. május 17. 21:31

Próbálom megérteni, hogy ez kinek és miért jó, de egyelőre nem látom a válaszokat. Csak nézzük meg az árbocállítás anyagi vonzatait. A diósdi országzászló éves beszámolója például megtalálható a zászló honlapján (mert az is van neki). Eszerint tavaly bő 11 millió forintot költöttek (közadakozásból) az emlékhelyre. Ennek nagy része természetesen a kialakítás volt, hiszen ahogy Hisnyay Heinzelmann Béla, a Diósdi Országzászló Alapítvány kuratóriumának elnöke elmondta, egy ilyen, 40 méter magas, Makovecz által tervezett zászló a hozzátartozó parkkal együtt legalább 24-25 millió forintba kerül. Ehhez jön még a fenntartási költség, ami, ha egy országzászló meg akar felelni »a zászlószövetek színjellemzőiről és színtartóssági követelményeiről szóló MSZ 1361-1988 szabványnak«, akkor tisztítani kell háromhavonta, cserélni évente, gondoskodni kell »az árboc környezetének esztétikus és lobogóhoz méltó kialakításáról, tisztán tartásáról, karbantartásáról«. Úgyhogy ez is belekerül néhány százezer forintba évente, ha rongálnak, akkor még többe. Persze ne legyünk kicsinyesek, a karbantartás nem nagy tétel. Csak ha összevetjük azzal, hogy ebben az évben a Café del Rio és a Zöld Pardon 38-38 millió forintot fizet be a kasszába, akkor érthetetlen, hogy a 25 milliós országzászlót miért pont a bevételt termelő szórakozóhelyekre kell felhúzni. És akkor a hídmúzeumról még szó sem esett.

Ahogy arról sem, hogy a »nemzet egysége«, az új alkotmány emlékhelye helyett vajon mit fog szimbolizálni az országzászló azoknak a fiataloknak, akiknek a kedvenc szórakozóhelye szűnik meg. Egyszerűen érthetetlen, miért is nem érdeke egy önkormányzatnak, hogy rendes szerződésekkel, hosszú távra biztosítsák egy szórakozónegyed prosperálását.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 146 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
huttinger
2011. május 18. 23:08
Azért az a 25 millás országzászló elég nagy bevételt fog generálni az önkormányzat kasszájába...... Hogy a fidesz úgy kompletten nem normális az már tuti! Az MSZP kormány legnagyobb bűne, hogy bezárta a hárs-hegyi szanatóriumot. Az ápoltak kormányoznak......
egy vélemény
2011. május 18. 20:46
Az előzményekhez tartozik, hogy 2008 júliusában dr. Kupper András, a XI. kerületi Fidesz frakcióvezetője bejelentést tett a XI. kerület jegyzőjénél a Rio és a Zöld Pardon jogszerűtlen közterület-használata ügyében. A beadvány szerint „az önkormányzat milliárdos bevételektől esett el amiatt, hogy az említett szórakozóhelyek nem a vendéglátó-teraszok besorolásának megfelelő négyzetméterárat, hanem annál ötször kevesebbet fizettek Újbuda önkormányzatának." .Az elérhető bevétellel kapcsolatban vagy akkor tódított a fidesz frakcióvezetője, vagy most, a döntési lehetőség birtokában milliárdos bevétel lehetőségéről mond le a kerület nevében, a szórakozóhely megszüntetésével.
Nick Holgerzson
2011. május 18. 20:26
Friss hír(MTI|2011. 05. 18., 18:50): 45 millió euróért felépítették a türkmén alkotmány 185 méter magas emlékművét az ország fővárosában Asgabatban. A város minden pontjáról látható építmény azért 185 méter magas, hogy így is emlékezzenek az alkotmány elfogadásának időpontjára, 1992. május 18-ra. Én személy szerint elégedett leszek a 25 Mft-os országzászlóval is. A Zöld Pardont meg le@arom. Pardon.. :)))
egy vélemény
2011. május 18. 20:05
Budapesten a fiatalok körében kedvelt szabadtéri és relatíve olcsó zenés szórakozóhely "volt". És ez legalább szabadtéri, így egy-egy népszerűbb koncertnél a tömeg sem jelenthet olyan gondot, mint egy zárt helyen. Mi a fenének kell most lemondani az ebből eredő bevételekről, csak azért, hogy egyesek hűségüket csillogtassák a Nagy Vezér Tákolmánya előtt? Egy országzászló egyébként sem egy "kocsma" helyére való. Mondjuk Jászberényben is az ottani fideszes többség is több, mint tízmillió forintos pályázatot írt ki egy Országzászló emlékmű megtervezésére és elkészítésére, most májusban döntenek róla, de azt legalább nem egy kocsma helyére tervezik. Lám olyan jól áll az ország, hogy ma is van ám van ám pénz mindenre, lehet, hogy a Fővárosban is kell egy kis dohányt juttatni valakiknek a létesítésre, na meg a folyamatos őrzésére.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!