Mátrix, avagy Gyurcsány Ferenc szignója

2011. április 16. 13:16

Nem látok különbséget aközött, hogy vizitdíjat kell fizetni az orvosnál, amibe Gyurcsány kis túlzással belebukott, vagy a táppénzt vágják vissza, mint amire most Orbánék készülnek.

2011. április 16. 13:16

A Nemzeti Reformprogram nem teljesíti a kormány egy éve folyamatosan megújított ígéreteit. Az abban foglalt megszorítások a bérből, fizetésből, segélyből élők válláról nem leveszik a terhet, hanem ráteszik. Nagyon hamar ellátás nélkül találhatja magát a munkanélküli, s e helyzet elől a táppénz sem jelent majd menedéket.

Mégsem lehet egy bosszús kézlegyintéssel elintézni a reformprogramot. Mert bár nem erről volt szó, a csomag egy – igaz, fájdalmas – lépéssel közelebb vihet mindannyiunkat ahhoz, hogy ami tapasztalatunk az elmúlt húsz évben felgyűlt a közös ügyeinkről, arról végre ne csak üres, tartalmatlan vita folyjék, hanem fontos változásokhoz vezessen. Ezek fontosságáról persze nehéz lesz meggyőzni azokat, akik e terv miatt kénytelenek eggyel visszavenni az életszínvonalukból. Olyan felzárkóztató programot azonban még nem látott a világ, amely egy csapásra megoldotta volna a problémákat – vesztesek nélkül. Egy jól összerakott program ellenben esélyt nyújt a visszakapaszkodásra.

Hogy a tegnap közkinccsé tett reformpakk erre alkalmas-e, azt még nem lehet megmondani. Azt viszont igen, hogy akár Bajnai Gordon kézjegyét is magán viselhetné, sőt, merészebbet mondok: Gyurcsány Ferenc szignója is lehetne a végén. Nem látok különbséget aközött, hogy vizitdíjat kell fizetni az orvosnál, amibe Gyurcsány kis túlzással belebukott, vagy a táppénzt vágják vissza, mint amire most Orbánék készülnek. Az érintetteknek, vagyis a betegeknek ez mindegy, mindkét megoldás a pénztárcát vékonyítja – a legrosszabbkor.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
W4R1OCK
2011. április 16. 17:32
Elég,hogy mása a neve a fidesznyik már kajálja és tapsikol hozzá.
de karatna
2011. április 16. 16:13
GYURCSÁNY kritika képekben: http://i.imgur.com/CY70D.jpg http://i.imgur.com/0peEM.jpg http://i.imgur.com/jE3we.jpg http://i.imgur.com/Ih1ic.jpg http://i.imgur.com/KBAi2.jpg
probajanos
2011. április 16. 15:30
"Nem látok különbséget aközött, hogy vizitdíjat kell fizetni az orvosnál, amibe Gyurcsány kis túlzással belebukott, vagy a táppénzt vágják vissza, mint amire most Orbánék készülnek." Az elég baj, mert: VAN. A vizitdíj egy olyan szolgáltatásért fizetett pluszköltség, aminek az árát minden dolgozó automatikusan, a fizetése terhére levont egészségügyi járulékból eleve kifizette. A táppénz visszavágása pedig nem más, minthogy ennek, a jövedelempótló támogatásnak a mértékét hozzáigazítják annak a kasszának a méretéhez, amiből ezt fizetni kell. Az egyik egy plusszteher, a másik viszont az adott célú bevételek és kiadások összhangolása. Az ön lapja általában nem látja a különbséget, ez pedig sajnos elég nagy baj.
martonx
2011. április 16. 15:01
Szerintem Gyurcsányi az öszödi beszédébe bukott bele, meg a botrányosan szar kormányzásába. A vizitdij csak egy pillanat volt az életében, amikor emelt fővel leléphetett volna, de még ezzel sem tudott élni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!