Magyar Walesa még nincs, de volna rá igény

2011. április 11. 14:51

A szombati tüntetés látványos figyelmeztetés volt: a kormánynak sürgősen változtatnia kell a hatalomgyakorlás módszerén.

2011. április 11. 14:51
A magyar szakszervezeti tömörülések képviselői közölték, ilyen szövetségről szó nincs, ők az Orbán-kormány munkavállalókat megnyomorító intézkedései ellen emelik fel szavukat. Követelik a megszorító lépések beszüntetését és a társadalmi párbeszéd helyreállítását. Nem győzte meg őket Matolcsy György, aki a »hivatalos« véleményt visszhangozva, Gödöllőn azt nyilatkozta, hogy »nálunk nincs megszorítás«. Igaz, néhány mondattal később bejelentette, hogy napokon belül a kormány elé terjeszti azt a javaslatát, miszerint az év végéig zárolt 250 milliárdot végleg elvonják a minisztériumoktól.

A civil társadalomban, a munkavállalók soraiban visszatetszést keltenek az önkényesen, társadalmi párbeszéd és egyeztetés nélkül hozott törvények, intézkedések, sarcok. A szombati tüntetés látványos figyelmeztetés volt: a kormánynak sürgősen változtatnia kell a hatalomgyakorlás módszerén, ellenkező esetben számolnia kell nemzeti együttműködéssel – de ez már a politikai-gazdasági vezetés ellen fog irányulni. Az elmúlt hónapokban a szociális válság elérte, fojtogatja a társadalmi középosztály tömegeit, amelyek a mélyszegénységben élőktől eltérően, komoly érdekérvényesítő képességgel rendelkeznek, s ezt, a társadalmi terepre kimerészkedve, használni is kezdik. Ennek az első jeleit láthattuk most az utcán.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2011. április 12. 07:29
A magyar Lech Walesa szerepet mintha Gyurcsany akarna eljatszani.
tevevanegypupu
2011. április 12. 07:29
A magyar Lech Walesa szerepet mintha Gyurcsany akarna eljatszani.
Kala pál
2011. április 12. 07:16
Nagyon nyilvánossá kellene tenni a manyupok stáblistáját,sok ember aggódása érthetővé válna!
atila68
2011. április 11. 20:08
Kedves Sebők János! Ez nagyon nem fog összejönni bármennyire is szeretné. Vagy volt egy másik tüntetés is amiről nem tudok?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!