Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

A szlovákiai magyar kannibalizmusról

2011. február 28. 17:02

A cinikus felelőtlenség megnyilvánulásainak tartom a szlovákiai magyaroknak célzott olyan üzeneteket, hogy sorsuk elsősorban nemzeti hovatartozásuk miatt az örökös számkivetettség.

2011. február 28. 17:02

„Eszem ágában sincs azt sugallni, hogy Szlovákiában vagy bárhol másutt, Magyarország határain túl nem érték, érik és érhetik majd inzultusok az embereket nemzeti hovatartozásuk miatt. Arról van szó, hogy az efféle inzultusok lehető legeffektívebb kezelésének, elhárításának feladata kizárólag azokra a közszereplőkre tartozik, akik közül igenis nagyon sokan ebbéli kötelességeik kvalifikált teljesítése helyett, tulajdonképpen semmi mást nem tesznek, mint hadijelentésekkel hergelik és ijesztgetik azokat az embereket, akiket a maguk területén kellő elhivatottsággal, nem utolsósorban a legkvalifikáltabban képviselniük kellene. Merthogy elsősorban erre kaptak megbízást!

És, ha ezt az evidenciát minél előbb nem tudatosítják, rövid úton rájöhetnek, nincsen, nem lesz kiért, kikért dolgozniuk. Következésképpen a megélhetésükre is keresztet vethetnek. Ennyit arról, mit értettem Miért is fogy a magyar? című dolgozatomban a megélhetési jelző alatt… Hogy még szájbarágósabb legyek: ostobaságnak és a cinikus felelőtlenség megnyilvánulásainak tartom a szlovákiai magyaroknak célzott olyan üzeneteket, hogy sorsuk elsősorban nemzeti hovatartozásuk miatt az örökös számkivetettség, gyötrő küzdelem és kudarc. Egyrészt, mert ezeknek az üzeneteknek semmi közük nincs a valósághoz, de legalábbis hiteltelen csúsztatásnak számítanak.

Másrészt olyan állandó társadalmi stresszhelyzetet eredményezhetnek, amelynek egyenes következménye, hogy épp ellenkező hatást válthatnak ki, mint amilyen szándékkal ki lettek találva. (Már ha egyáltalán jó szándékkal és nem a haszonlesés okán lettek kitalálva…) Vagyis sokkal inkább arra sarkallhatják az érintetteket, hogy azért tegyenek, hogy ők, de legalább gyermekeik megússzák az örökös számkivetettséget, a jellemzően kudarccal végződő küszködést. Meg például, a májusi népszámláláskor emiatt ne vállalják magyar mivoltukat! És hogy, úgymond, ne legyen gondja a gyereknek, meg lehetőleg a legkisebb akadály se gördülhessen érvényesülése útjába, ne írassák iskolaköteles gyermekeiket anyanyelvi iskolába…!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
de karatna
2011. február 28. 23:03
Őszinte szívből gratulálok és fogadd nagyrabecsülésem! Nekem 4. A legkisebb most 3.hetes De ha még egyszer kezdeném tíz alatt nem adnám!
istimester
2011. február 28. 21:04
Te mocskos szemétláda, épp eleget tettél azért, hogy sokan ne vallják majd magukat magyarnak.
felfújta a szél
2011. február 28. 20:14
"inzultusok lehető legeffektívebb kezelésének, ... kvalifikált teljesítése" Te bőrfej, itt még nem tilos magyarul írni
de karatna
2011. február 28. 19:47
Kedves Baruch László! Maga inkább foglalkozzon a hitsorsaival, mint a szlovákiai magyarokkal. De itt van valami, amit a figyelmébe ajánlok ! Itzhak Frey gondolata a Felvidékről http://www.youtube.com/watch?v=wtn4-4bQKsk
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!