A Jobbik a szobrok után az utcanevekre utazik

2011. február 08. 10:25

Megpróbálják eltüntetni történelemből azokat, akik mindazon tendenciák ellen küzdöttek, amelyek végül a nyilasmozgalomban futottak össze.

2011. február 08. 10:25

„A dolgok jelenlegi állása szerint az óbudai képviselőtestület, a fideszes Bús Balázs polgármester módosító javaslatára, úgy döntött, hogy a Jobbik általános javaslatával szemben csak abban az esetben támogatja az utcanévmódosítást, ha azzal az érintett, állandó lakcímmel bejelentett lakosok több mint 50 százaléka egyetért. Az érintett utcanevek a következők: Koltói Anna, Lukács György, Hollós Korvin Lajos, Pablo Neruda, Fényes Adolf, Váci Mihály, Arató Emil, Bálint György, Teszársz Károly, Madzsar József, Ságvári Endre. (...)

Kíváncsi vagyok, mikor fog sorra kerülni Nagy Imre, Rajk László és az 1956-os forradalom meghurcolt, meggyilkolt értelmiségi vezetői. Hiszen ők is az illegális vagy nem illegális kommunista mozgalom tagjai voltak.

Világos: a Jobbik nem tesz mást, mint megpróbálja eltüntetni, kisatírozni Magyarország történelméből azokat a gondolkodókat, művészeket, mozgalmárokat és velük az egyszerű munkásembereket is, akik mindazon tendenciák ellen küzdöttek, amelyek végül a nyilasmozgalomban futottak össze és érték el pusztító csúcspontjukat. Pablo Neruda jelzi, hogy előbb-utóbb a világtörténelmet is átírják majd. Ebben sincsenek egyedül.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sine ira et studio
2011. február 09. 09:47
Kedves Éva néni, pár gondolatot engedjen meg! Amikor maga arról ír, hogy a Jobbik fasiszta párt, nem csak hazudik, de a történelmet is hamisítja, amikor bérretteg (szép új magyar igénk van :D), és minden bokorban fasisztát lát Magyarországon, akkor hazugsága mellett a történelmet is hamisítja. Cikkének az első bekezdésében az a finom megfogalmazású mondat, hogy a Horthy-korszak tendenciái a fasizmusban futottak össze, az Andics-féle idők kőkemény marxista teológiája, hogy tudniillik itt mindenki náci volt, aki nem volt kommunista. Ez pedig a legdurvább történelemhamisítás. Ahogy az is történelemhamisítás, hogy Károlyi Mihály egy olyan államfő volt, aki szobrot érdemelne az Ország Háza mellett, a Kossuth téren. Ezek után, legyen olyan kedves, maradjon csendben, és ilyen téren ne nagyon nyilatkozzon meg. Még egy dolog: abban még igaza is lehet, hogy vannak olyan emberek, akik attól, hogy a kommunista érában éltek, még jó emberek, neves alkotók voltak. Bizonyára voltak ilyenek, az is lehet jó ember, aki kommunista meggyőződésű. Ezzel még nem lenne baj! De ön általánosít, mindenkit bevesz a nagy kalap alá, így meg kell kérdeznem, hogy mégis mit sajnál? A Lenin utcákat? Vagy Doktor Sándor szobrát Pécsen, akinek az volt az "érdeme", hogy Pécset a jugoszlávok kezére akarta játszani? Éva néni maga egy rohadt nagy marxista, aki még a szaros mundért is megpróbálja tisztára mosni, hogy egy jót fasisztázhasson. Ezt már kezelni kéne.
Senye Péter
2011. február 09. 08:48
Vigasztalódhat B.É., a rákosi viperát nem akarjuk parlagi vagy homoki viperává visszanevezni.
atila68
2011. február 09. 06:03
Kedves Balogh S. Éva! Ön pedig a Jobbikra. Döntetlen.
Negue
2011. február 08. 23:44
"Pablo Neruda jelzi, hogy előbb-utóbb a világtörténelmet is átírják majd. Ebben sincsenek egyedül.” A "kedves" hölgy már csak tudja, mert eszmetársai már rég megtették, a hazai történelemmel mindenképpen!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!