Én szeretném eldönteni, ki kormányozzon 2014-től

2011. január 26. 09:13

Pont az bojkottálja az alkotmányozást, aki miatt kétharmada van ma a Fidesznek. Szomorú. Interjú.

2011. január 26. 09:13
Amikor kiült a frakcióból, Mesterházy Attila követelte: adja vissza a listán szerzett mandátumát. Miután erre nem volt hajlandó, a pártelnök kijelentette, hogy Szili Katalin megélhetési politikus.

Akkor lennék megélhetési politikus, ha elkötögetnék a volt frakcióm melegében. Nem tehettem, mert szükség van valódi baloldali politikai erőre, és megjelenítéséhez szükséges a parlamenti jelenlétem. Javaslom a pártelnöknek, inkább keresse a választ arra a kérdésre, hogy az elmúlt négy-öt évben tagságának és szavazóinak több mint a fele miért hagyta el a szocialista pártot. Megjegyzem, a választás után egyetértettem azzal, hogy az egész szocialista frakció adja vissza a mandátumát – a párton belül ezt sokan követelték -, és osszuk újra a helyeket, új embereknek.

Új pártjában, a Szociális Unióban ön az egyetlen neves politikus.

Nem csak a politikus a lényeg, hanem sokkal inkább a politika.

Mitől nőhetne egész százalékban mérhetővé a Szociális Unió?

Van jövője a Szociális Unió piros-fehér-zöldmezős beruházásának…

Piros-fehér-zöldmezős? Ez innováció!

Amivel csak azt akartam kifejezni, hogy számunkra fontos a nemzeti értékek konzekvens képviselete. Van sansz, csak meg kell hallani a társadalom hangját. Természetesen a médiatörvény is fontos kérdés, de az országot sokkal inkább foglalkoztatja például a benzinár és a devizahitelesek helyzete, a belvíz kérdése. Ezeket kell megoldani. (...)

Mivel hívja fel magára a figyelmet a Házban?

Leginkább az alkotmányozással – aminek már 2003-ban jeleztem szükségességét, de akkor nem találtam hozzá partnereket.

Most Orbán alkotmányoz a kétharmadjával. Önnek aligha oszt lapot.

Képviselőként kötelességem részt venni a folyamatban. Támogatni csak akkor fogom az új alkotmányt, ha az általunk javasolt megfontolások is bekerülnek a szövegbe. Szerintem ellenzékben az a demokratához méltó magatartás, ha valaki még a kormánypárti kétharmad mellett is részt vesz javaslataival a munkában.

Gyurcsányra utal.

Pont az bojkottálja az alkotmányozást, aki miatt kétharmada van ma a Fidesznek. Szomorú.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
samesz38
2011. január 27. 09:33
Csak az lesz itt is a gond,mint az MDF-ben. A "normálisok"kilépnek,nemhogy leváltanák ezt az impotens vezetést. Szerintem is szükséges egy VALÓDI baloldali erő a parlamentben,ami nemzeti alapokra épül.
1120
2011. január 27. 00:58
"Én szeretném eldönteni, ki kormányozzon 2014-től" 1. Te is a feri szekerét toltad. 2. Késő bánat. 3. A fenti mondat pedig szánalmasan röhejes...
sargalabu
2011. január 26. 21:44
Szili egy szoci.Ebben az egy szóban benne van minden!
kérdező
2011. január 26. 19:22
Hölgyeim és Uraim!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!