Az EU-t ne vezesse meg a Fidesz

2011. január 11. 08:23

Orbán Viktor miniszterelnök maga sem idegenkedett attól, hogy cigányellenes retorikát engedjen meg magának.

2011. január 11. 08:23

„Hallottál már olyat, hogy állapotos cigány nők kalapáccsal ütik hasukat azért, hogy majdan sérült gyermeket világra hozva, zsíros szociális juttatásokat kaparintsanak meg? Ha Magyarorszagon élnél, valószínü, hallottál volna ilyet.

A magyar cigányok, az Európai Uniós elnöki széket a napokban elfoglaló kormánypártnak, a Fidesznek köszönhették ezt a kijelentést. S a párt egyik prominense, Molnár Oszkár áll a fenti mondatok mögött. Miután az érintett cigány nők bíróság elé vitték sérelmüket, Molnár végül elhagyta a Fideszt. Május óta független képviselő.

Mint az Sverige Demokraterna (SD) esetében is láthattuk: rasszista vélemények hangoztatóit, jellemző módon, többnyire csak bírósági feljelentés készteti visszakozásra... ha egyáltalán.

Orbán Viktor miniszterelnök maga sem idegenkedett attól, hogy cigányellenes retorikát engedjen meg magának. »Kínos« - ennyi volt csupán, amit szólt, mikor Molnár azt hangoztatta: a zsidó tőke felfalja a világot. Részben Orbánt terheli a felelősség amiatt, hogy a Jobbik bemasírozott a parlamentbe Budapesten és Brüsszelben is - azáltal, hogy Fidesz-választók elvesztésétől való félelmében, nem óhajtotta elítélni a szélsőjobbos Jobbik antiszemitizmusát és cigányellenességét.

»Borsódzik a hátam, amikor azt olvasom, hogy a sajtóban egyesek 'jobb'közép'-nek nevezik a Fideszt« - mondta a rasszizmus ellenes tekintély, Graeme Atkinson, a brit Searching Magazine munkatársa, az EU Observer 2010. április 19-i számában. - »A Fidesz nacionalista populista párt, amit a német olykor 'völkisch' (nemzeti romantikus) jobbként szokott jelölni.«

Az európai cigányok társadalomba való bevonása (inkludering) a magyar elnökség programjának élén szerepel az elkövetkező félévben.

Azonban, kérdés, komolyan vehetünk-e a fenti vállalás vivőjének szerepében egy olyan kormányt, amely félrenéz a cigányok üldöztetését (förföljelser) látván. Ez olyan, mintha a dán kormány hirtelen arra tenne ajánlást, kidolgoz egy európai szintü stratégiát az iszlámellenességgel szemben.

Nem minden kelet-európai rasszista fest úgy, mint a fasisztamundéros Magyar Gárda.

A Fidesz például, képes arra, hogy a brüsszeli füleknek kedvesen muzsikáljon, olyan kifejezésekkel, mint például a 'felzárkóztatás' vagy a 'cigányok jogai'.

Ám nem feledkezhetünk meg arról, ahogyan saját porondján adja elő magát. Az bizony, még sok kívánnivalót hagy maga után.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 142 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
magnamater
2011. január 12. 13:38
Lizácska,butácska, figyelj csak ide! Van ennek az országnak egy helye lassan több is lesz belőle kifizették a romáknak a segélyeket nem tudták kifizetni a dolgozóknak a béreiket orvostól, tanártól semmitse félnek csak a cigány hordáktól rettegnek cigányokkal telve találod a börtönöket kisebb bünöket pedig itt meg se büntetnek cigány hordák rabolják végig a vidékeket büntetik azt, ki firtatja a bűneiket a magyarok azok, akik itt védelemre szorúlnak a romák meg mindezen röhögnek ők azok, kik mindenkit orránál fogva vezetnek
abraka
2011. január 12. 05:02
"Gypsy Hunts" Also in the 16th century began the "gypsy hunts." Not unlike a fox hunt, the Gypsies were rounded up and hunted for sport. This savage practice was prevalent in Switzerland, in Holland up to the 18th century and reaching as far as Denmark. No crime needed to have been committed by these people in order for them to be incarcerated or hunted down like animals. In 1589 the King of Denmark decreed that any leader of a Gypsy band was to be sentenced to death. Honors and rewards were given to those who would participate in Gypsy hunts and capture them. These hunts continued as late as the 19th century." A Svéd törvények még kutyábbak voltak. Még az 1800-as évek végén is akasztottak cigányokat minden itélet nélkül, mert még életben volt az 1637-es cigányellenes törvény. Egyedül Finnországban nem történtek kivégzések, de ők pedig visszatoloncolták a cigányokat a svédekhez akik azonnal éltek törvény adta jogukkal. Szerintem ezek az országok ebben az ügyben inkább lapítsanak.
1120
2011. január 12. 00:10
Most mit vagytok úgy oda? Ez a nő téli depresszióban szenved...látszik rajta! Egyszer sír, máskor meg ír. A sírását szerencsére nem hallani, de a fos cikkébe jól beleszaladtunk...amilyen hülyék vagyunk... :)
Negue
2011. január 11. 22:30
»Borsódzik a hátam, amikor azt olvasom, hogy a sajtóban egyesek 'jobb'közép'-nek nevezik a Fideszt« - mondta a rasszizmus ellenes tekintély, Graeme Atkinson, a brit Searching Magazine munkatársa, az EU Observer 2010. április 19-i számában. - »A Fidesz nacionalista populista párt, amit a német olykor 'völkisch' (nemzeti romantikus) jobbként szokott jelölni.« Drágám, nekem meg az ilyen idióta megnyilvánulásoktól borsódzik a hátam! Ja! Egyébként ide lehet költözni Magyarországra, mondjuk Miskolcra az Avas lakótelepre, kapsz 10-12 cigány családot, itt maradsz velük, mint egy missziót teljesítve, és ha felhőtlen volt az életed akkor lehet pofázni !!! Ha már annyira zavarja ott az unióban egyeseket, hogy a Jobbik a parlamentben van, akkor elárulok egy titkot! A 8 év hülye politizálása duzzasztotta akkorára a jobbikot az ilyen "nagyeszűek" állandó rasszistázása miatt, meg amit az szdsz művelt szintén ezügyben! Ennyire talán még az unióban sem lehetnek hülyék , hogy ezt ne tudnák, akkor mi a francnak verik a nyálukat
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!