Alkotmányellenesek leszünk

2010. december 03. 10:18

Mi a jóisten történik itt? Mindenki meghülyült?

2010. december 03. 10:18

„Úgy néz ki, sérteni fogjuk az alkotmányt. Rendszeresen, előre megfontoltan, tudatosan.

A komcsi vendéglátósok (Boross Péter) és hasonszőrűek által írt alkotmánytervezet kiszivárgott, és több, hasonlóan remek és bíztató részlet között ez van:

"Tudományos igazságok kérdésében dönteni, kutatások tudományos értékét megállapítani kizárólag a tudomány művelői jogosultak"

Azért még nem nyekkegtethetnek meg a hatóságok, mert az alkotmányban az van, hogy neked nem lehet igazad egy tudóssal szemben, de mivel az alkotmánynak az az egyik lényege, hogy a polgári és büntetőjog azt követi, ezért ennek ránk nézve nagyon komoly következményei lehetnek. Beszélő embereink naponta kerülnek olyan helyzetbe, hogy jobb tudományos fokozattal bíró emberekkel kerülnek vitába, és vonják kétségbe állításaikat. (...)

Kérdem én: mi a jóisten történik itt? Mindenki meghülyült? Hogy a viharba lehetséges, hogy alkotmányozás közelébe kerüljenek olyan emberek, akik ezt leírják? És ugye ezért nyakon vágják őket és hazazavarják, nem pedig megszavazzák?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lacalaca
2010. december 04. 13:29
"Tudományos igazságok kérdésében dönteni, kutatások tudományos értékét megállapítani kizárólag a tudomány művelői jogosultak." Véleménye ettől még lehet a sötétzöldeknek, mint ahogy segglyuka is, ugye. Különben meg nem tudom, mi a baj ezzel? Ha például az szerepelne itt, hogy műteni csak orvosok műthetnek, azzal se értene egyet a grínpísz? Maga a "tudományos igazság" megfogalmazás egy baromság, mint amikor wmiki a "tudományszekta hittételeiről" pampog. Bebizonyított elméletek vannak, meg hiteles megfigyelések, ismert eredményű és megismételhető kísérletek, maximum. (Olyan necces megfogalmazás ez, mint a "becsületes politikus", biztos létezik, csak...) A második fele meg így korrekt, hiába gondolják egyesek, hogy a tízmillió edző/politikus/stb országa mellett a tízmillió elnyomott szobatudós országa is vagyunk, akiket a véresszájú tudósok leböffentenek az elefántcsonttoronyból. Különben is, környezetvédő védje a környezetet, kutató meg kutasson. "Úgy néz ki, sérteni fogjuk az alkotmányt. Rendszeresen, előre megfontoltan, tudatosan." Mivel is? Majd ti eldöntitek, mi a tudományos igazság? Mi alapján, mégis? Meg majd beültök az OTKA-bizottságba, eldönteni a kutatók helyett, melyik pályázat értékes, vagy hogy? (lásd tudományos érték megállapítása.)
Ricochet
2010. december 04. 08:16
Na, ilyenkor kellene Spielberg Világok harcából az a masina, ami komposztot csinál, de csak az ilyen agyakból, mint ez... Mert másra nem is jó.
habarcs123
2010. december 03. 20:03
"Úgy néz ki,sérteni foglyuk az alkotmányt.Rendszeresen,előre megfontoltan,tudatosan."Ezek a mondatok nem súrolják a büntetőjogi kategóriát?
nahát-nahát
2010. december 03. 18:18
Na majd legalább néhány bölcsész nem dumál bele az atomerőművek ügyébe.....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!